Kuşadası Endüstri Meslek Lisesi Salonu"nda düzenlenen “Sağlık Beslenme” konulu yarışmanın finalini öğretmenler ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu izledi.
Toplam 17 ilköğretim okulunun katıldığı bilgi ve kültür yarışmasının ilk iki gün elemelerinde ilk üç dereceyi alan Çakabey, Cumhuriyet, Mahmut Esat, Mustafa Kemal, Nermin-Metin Akar ve Özel Ü. Naci Akdoğan İlköğretim okulları finalde yarışmaya hak kazandı. Finalde 13"er soruyu cevaplayan 6 okul birinci olabilmek için büyük mücadele verdi. Zorlu ve çekişmeli sahnelere yol açan bilgi yarışması finalinde en fazla doğru cevabı vererek 75 puan toplayan Kuşadası Çakabey İlköğretim Okulu şampiyonluğu elde etti. Yarışmada, 70 puan toplayan Nermin-Metin Akar İlköğretim Okulu ikinci, 65 puan toplayan Özel Ü. Naci Akdoğan İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu.
Yarışmada derece giren okullara ödüllerini Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Şükrü Güngör verdi. Bu yarışmada birinciliği elde eden Kuşadası Çakabey İlköğretim Okulu, Aydın"da gerçekleştirilecek il şampiyonasında ise Kuşadası"na temsil etme hakkı kazandı.