İçişleri Bakanlığı, Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyünde yaşanan katliamın ardından sanık yakınlarını bölgeden uzaklaştırma kararı aldı.
Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Bilge köyünde 4 Mayıs'ta 44 kişiyi öldürdükleri gerekçesiyle Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan 'Şıh Mehmet' lakaplı Mehmet Çelebi'nin de aralarında bulunduğu 11'i tutuklu 13 sanığın yakınları, olası intikam saldırısına karşı devlet tarafından koruma altına alındı.


HALK TEPKİ GÖSTERİNCE...


İçişleri Bakanlığı'nda "çok gizli" yürütülen çalışmalar sonucunda; ilk etapta, sanık yakınlarından oluşan 94 kişinin Trakya'ya gönderilmesi kararlaştırıldı. Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne'de inceleme yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile bakanlık yetkilileri öncelikle Trakya'da bir ilçedeki şeker fabrikasına ait eski misafirhanelerde karar kıldı. Ancak halkın tepkisi ile karşılaşan yetkililer bu kez Trakya'da bir kent merkezindeki yeni yerleşim bölgesinde tespit yaparak 4 bloktan oluşan bir siteyi inceleme altına aldı. Bakanlık, valilik ve sosyal yardımlaşma vakfı yetkilileri tarafından 'uygundur' raporu verilen sitede 3 blok satın alındı. Yapımı yeni tamamlanan ve 4 bloktan oluşan sitede ilk iki blokta bulunan 2 oda, 1 salonlu 32 daire ile 3 oda, 1 salonlu 16 daire yerel müteahhitten satın alındı. Öğrenci evleri olarak dizayn edilen evlerin doğalgaz ile ısıtılması planlandı. Site içerisindeki bir blok ise planlandığı şekilde öğrencilere kiraya verilmeye başlandı. Sivil polis ekipleri site çevresinde nöbet tutmaya başladı. Bakanlık tarafından geniş güvenlik önlemleri alınacağı, site içinde psikolog ve doktor olacağı, binaların 24 saat kamera ile izleneceği belirtildi. Siteye ilk etapta 94 kişinin yerleştirileceği, daha sonra yaklaşık 100 kişinin daha gelmesinin planlandığı öğrenildi. Yerleşim biriminde oturan vatandaşlar ise, tedirgin olduklarını söyledi. İsimlerinin açıklanmasını istemeyen vatandaşlar, katliam nedeniyle şehirlerine gelecek kişilerin huzursuzluk yarattığını ifade etti./yeni şafak