Kurban Bayramı'na 3 haftadan az zaman kala otobüs firmaları bilet satışlarını bir süredir devam ettirirken, tatilini memleketinde ya da ailesinin yanında geçirmek için otobüsle yolculuk yapmak isteyenler biletlerini almaya başladı.

Konya'dan Türkiye'nin değişik bölgelerine yolcu taşıyan bir firmanın yetkilileri, bu yıl tatilin 4,5 gün olmasından dolayı vatandaşların ve özellikle öğrencilerin bilet satışlarına yoğun ilgi gösterdiklerini bildirdiler.

Şu anda üniversitelerde vize sınavlarına giren öğrencilerle, iş yerlerinden 2.5 gün daha izin alan vatandaşların Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkarma planı yaptıklarını belirten yetkililer, ''İstanbul ve Karadeniz ile tatil bölgelerine bilet satışları iyi gidiyor. Bu yönlere doluluk oranları yüzde 70'e ulaştı. Önümüzdeki hafta içinde yoğunluğun daha da artmasını bekliyoruz'' diye konuştular.

Başka bir firmanın yetkilileri ise 17-19 Aralık tarihleri için bilet satışlarının geçen yıla göre beklenen düzeyde olmadığını ifade ettiler.

Tatilin hafta sonuna denk gelmesi yüzünden birçok kişinin Kurban Bayramı'nı dışarda geçirmeyi istemediğini belirten yetkililer, ''Geçen bayramlarda 3 hafta önceden gidiş için ilave seferler açmıştık. Şimdi henüz ilave sefer açacak düzeye gelemedik. Önümüzdeki günlerde talebin daha da artacağını düşünüyoruz'' dediler.

Firma yetkilileri, Kurban Bayramı dönüşü olan 23 Aralık Pazar günü için doluluk oranının yüzde 100'e yaklaştığını ifade ederek, bu nedenle dönüş için talebin fazla olması durumunda ilave seferler konulabileceğini bildirdiler.

AA