İstanbul polisi yeni yılın yaklaştığı şu günlerde vatandaşların umutlarıyla oynamak isteyen sahtecilere göz açtırmıyor. Maltepe'de bir eve yapılan baskında piyasaya sürülmek üzere hazırlanan 2 bin 584 adet sahte yılbaşı piyango bileti ele geçirildi.

Sahte ruhsat, 2 bin 500 bilet

Yeni yılı kutlamaya hazırlanan vatandaşların umutlarıyla oynamak isteyen kalpazanlara göz açtırmayan İstanbul polisi, operasyonlarına hız verdi. Bir ihbarı değerlendiren Maltepe Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler, Gülsuyu Mahallesi'nde bir eve baskın düzenledi. Ö. B., N. B. ve E. B. isimli şahıslar, gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda ise, çeyrek, yarım ve tam olmak üzere 2 bin 584 adet sahte milli piyango bileti ile M. G., H. Z., A. G. adına düzenlenmiş, sahte milli piyango bayilik ruhsatı, 52 adet sahte demir 1 YTL ele geçirildi. Gözaltına alındıktan sonra asayiş büro amirliğinde sorgulanan şahısların biletleri başka bir yerden aldıklarını ileri sürdükleri öğrenildi.

Ayırt etmek neredeyse imkansız

Gerçeği ile yan yana getirildiğinde fark edilmesi neredeyse imkansız olan sahte biletlerin arkasına mühür vurulduğu görülürken, yetkililer vatandaşları sahte bilet konusunda bilinçli olmaya davet etti. 3 zanlı asayiş büro amirliğindeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Basın mensuplarına uygunsuz hareket yapan şahıslar, kendilerine yöneltilen soruları yanıtsız bıraktı.
Öte yandan gözaltına alınan E. B.'nin sahtecilik suçundan sabıka kaydının olduğu tespit edildi.

iha