Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Aydın Valiliği’nin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2012 yılı Haziran ayı içerisinde toplam 57 bin 769 araç kontrol edildi. Bu araçlardan kusurlu bulunan 9 bin 138’ine 1 milyon 447 bin 247.75 TL para cezası kesildi. Haziran ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 419 sürücü mahkemeye sevk edildi. Bin 395 aracın trafikten men edildiği denetimlerde 241 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Alınan tüm bu etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2012 yılı Haziran ayı içerisinde Aydın sınırlarında 149’ü maddi hasarlı, 288’i yaralamalı ve 13’ü de ölümlü olmak üzere toplam 450 ayrı trafik kazası meydana geldi. 1 milyon 292 bin 560 TL’lik maddi hasarın oluştuğu kazalarda 447 kişi yaralanırken; 13 kişide hayatını kaybetti.

Haziran ayı içerisinde gerçekleşen trafik denetimleriyle ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 no’lu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” denildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png