Burdur'da kısa dönem olarak silah altına alınan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın küçük oğlu Necmettin Bilal Erdoğan bugün terhis oldu. Kışlanın çıkışında ilk önce korumaları ile selamlaşan Erdoğan daha sonra aracına binerek Burdur'dan ayrıldı. Erdoğan'ı 58. Piyade Eğitim Alayı'nın içinde Burdur Valisi İbrahim Özçimen'in uğurladığı görüldü.

Burdur 58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığı'nda, 21 günlük askerlik hizmetine tabi tutulan 115. dönem, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün oğlu Mesut Ertürk'ün de bulunduğu yaklaşık 5 bin asker bugün sabahtan itibaren terhis olmaya başladı.

Kışlanın içerisinde Burdur Valisi İbrahim Özçimen ile vedalaştıktan sonra çıkışını yapan Bilal Erdoğan, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bilal Erdoğan, "Askerlik görevimizi yerine getirdik ve mutluyuz. 21 gün askerliğimiz döneminde hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Burada askerlik yaptığımız süre içinde hiçbir ayrımcılık yapılmadı. Sizlere de bu süre içinde gösterdiğiniz nazik ilgilerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Şimdi de yolumuza çıkacağız." ifadelerini kullandı. Erdoğan daha sonra korumaları eşliğinde aracına binerek Burdur'dan ayrıldı.

Öte yandan Burdur'da askerliğini yapan milli futbolcu Nihat Kahveci'nin birliğine 3 gün geç teslim olduğu için Cuma günü terhis olacağı öğrenildi. Yıldız futbolcunun Beşiktaş ile olan anlaşmasının da terhis olduktan sonra gerçekleşeceği belirtildi. - cihan