Manavgat Müftüsü Halil Taş, turistik yerde iman korumanın biraz daha zor olduğunu belirterek, "Bikiniliyi görmek oruç bozmaz ama sevabı azaltır. Bakışlarına devam ediyorsa o zaman vebale girer" dedi. Taş, turistlerin bikiniyle şehrin ortasında dolaşmamasının iyi olacağını belirtti.

ALANYA Belediye Meclisi"nde turistlerin sokaklarda mayo ile dolaşması tartışmasının ardından Manavgat Müftüsü Halil Taş, vatandaşlardan gelen "Bikinili kadınla göz göze gelmek orucu bozar mı?" sorusuna cevap verdi. Taş, "İnsanların böyle bir şeyi görmesiyle oruçları bozulmaz. Ama orucun sevabı azalır" dedi.

Manavgat gibi bir yerde turizmin ortasında insanların imanlarını korumalarının, kendilerini günahlardan korumalarının diğer yerlere göre biraz daha zor olduğunu belirten Manavgat Müftüsü Taş şunları söyledi:

"Manavgat gibi turizm ile geçinen yerlerde insanlarımızın kendilerinin günahlardan korumaları zordur. Burada oruç tutan, namaz kılan insanlar zoru başarıyor. Bu nedenle insanlarımız karşılarında bir şey gördükleri zaman Peygamberimiz buyurdular ki, "İnsanın ilk bakışında vebal yoktur." Örneğin bir anda karşınıza bir çıplak vatandaş geldi veya haram olan bir şey oldu. İlk görüşte vebal yoktur. Hemen o gözü başka bir yere çevirmesi lazım. Çünkü her bakışta şeytanın oku vardır. O ok da kalbe saplanır ve kalbi lekelendirir. Ondan sonraki vebale girer. O durumdan sonra bakışlarına devam ediyorsa o zaman vebale girer. En azından ramazan ayında bu konulara dikkat edilse de, ilçemize gelen turistlerimiz mayo veya bikinili ile şehrin ortasında dolaşmasalar."