Kadınların güneş değmemiş beyaz teniyle denediği bikinisini giyip kendisine bakacağı en uygunsuz ortam yanlış ışıklandırma ve boy aynaları. Avustralya'da yapılan araştırmada bu ortamda kendilerine bakan kadınların depresyona girdiği ortaya çıktı.

Milliyet'te yer alan habere göre; Avustralya'da bulunan Flinders Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada tatile çıkmadan önce bikini alışverişi yapan kadınların aynada kendilerine baktıktan sonra çok mutsuz hissettiği ortaya çıktı.

Üniversite'den bir grup psikoloğun yürüttüğü çalışma kendisini fiziksel olarak hazır hissetmeden bikini ya da mayo deneme fikri bile kadınları depresyona soktuğunu ortaya koydu.

EN KÖTÜ SENARYO BİKİNİYLE DOLAŞMAK
Çalışmaya katılan 100 kadına plajda yürürken bikini ya da kot pantolon ve tişört giydiklerini hayal etmeleri istendi. Denekler bu durumlarla ilgili bir anketin sorularını cevapladı. Sonuçta vücutlarını tamamen ortaya çıkaran bikinileriyle yürüme fikrinin kadınları depresyona sürüklediği ortaya çıktı.

KADINLARIN KABUSU SOYUNMA ODASI
Araştırmanın sonuçlarının tıp dergisi "Sex Roles"'de (Cinsiyet Rolleri) yayınlanacağını söyleyen araştırmacılar konuyla ilgili olarak şöyle bir açıklama yaptı:

"Mağazalardaki soyunma odaları, boy aynaları ve parlak ışıklandırmasıyla kadınların vücutlarını sansürsüz bir şekilde ortaya çıkarıyor. Kadınlar da bu ortamda vücutlarıyla yakın temasa giriyor."