2017 Ekim'indeki Açılış Konseri'nde günümüzün en tanınan ve sevilen keman virtüözünü aynı sahnede buluşturan, aynı zamanda Trans-Siberian Art Festival ve Essen Filarmoni ile birlikte sipariş ettiği Turnage'ın "Shadow Walker" başlıklı iki keman için konçertosunun dünya prömiyerine imza atan BİFO, sezon boyunca gerçekleştirdiği 12 konserde 20 bin 709 bilet kapasitesinin 20 bin 242'sini izleyicilerine ulaştırarak %98 doluluk oranına ulaştı.

BİFO, Açılış Konseri'nden hemen sonra Hope ve Rapin ile birlikte Avrupa turnesine çıktı. 6 günde 4 farklı ülkede konser veren BİFO'yu Essen, Ljubljana, Viyana ve Zürih'te toplam 5 bin 400 kişi ayakta alkışladı.

BİFO, bu sezon boyunca Vadim Repin ve Daniel Hope'un yanı sıra, Andreas Ottensamer, Gábor Boldoczki, Nemanja Radulovic, Elisabeth Kulman, Zee Zee ve Veriko Çumburidzeile konserler vererek klasik müzik dünyasının yıldız solistlerini konuk etti. Topluluk, Gürer Aykal yönetiminde Gábor Boldoczki ve Burcu Hancı ile birlikte verdiği konserde, Penderecki'nin Trompet Konçertosu'nun Türkiye prömiyerini gerçekleştirdi.

KAYIT ÇALIŞMALARI HIZ KESMEDEN DEVAM ETTİ

Sascha Goetzel yönetimindeki BİFO'nun keman virtüözü Nemanja Radulovic'e eşlik ettiği, Çaykovski'nin yapıtlarından oluşan Tchaikovsky: Violin Concerto; Rococo Variations adlı CD kaydı ise Deutsche Grammaphon etiketiyle yayımlandı. BİFO, bu kayıtta bestecinin Re Majör Konçerto'sunu seslendirdi. Bu çalışma müzik eleştirmenlerince bestecinin büyük ustalığına karşı, solist ve orkestranın yorumlayıcı bir ustalıkla yanıt verdiği bir çalışma olarak nitelendirildi.