Aydın İl Tarım Müdürlüğü’nce Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünün “2011 Hasat Yılı Biçerdöverle Ürün Hasadı Uygulama Talimatı” doğrultusundaki çalışmalarına hız verildi. Bu çalışmalar doğrultusunda hazırlanan Valilik Oluru, Valilik Tebliği, Çiftçilere yönelik sirküler mektup, hukuki geçerliliği olan sözleşme örneği, kontrollerde görev alacak teknik elemanların listesi ve dane kaybının önemi ve önlenmesiyle ilgili bilgiler içeren lifletler hazırlanarak, İl ve İlçe Köy Muhtarlıklarına, Belediye Başkanlıklarına, Ziraat Odalarına, Çiftçi Malları Koruma Başkanlıklarına gönderildi.
Ayrıca konuyla ilgili olarak İl Tarım Müdürlüğü teknik elemanlarınca köylerde toplantılar düzenlenerek gerekli açıklama ve eğitimler verildi. Bu çalışmalarda olası bir dane kaybının önüne geçilerek hem üreticilerin emeklerinin karşılığını almaları hem de Aydın ve ülke ekonomisine katkı sağlanması amaçlandı.
Aydın’da hasadın 01 Haziran 2011 tarihi itibari ile başlamasıyla birlikte İl Tarım Müdürlüğü’nce yürütülen kontrollerin, mesai saati gözetilmeksizin bir koordinatör, bir koordinatör yardımcısı ve otuz dört kontrolörle aralıksız olarak hasat sezonu boyunca devam edeceği bildirildi.