Malatya'da ilk kez bıçaksız ve kansız bel fıtığı ameliyatı yapıldı.

ABD'den gelen uzman ekiple birlikte İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezindeki ameliyatın ardından yapılan açıklamada, "ameliyatın başarılı geçtiği" belirtildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Beyin Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Çaylı, ameliyatın ardından, ABD'den gelen uzman heyetin başkanı profesör Stephan Dand Watson'la birlikte basın toplantısı düzenledi.

''Bölgede ilk kez'' gerçekleştirilen uygulamada, hastanın kuyruk sokumundan açılan küçük bir delikten girilerek başarılı bir şekilde ameliyatın tamamlandığını belirten Doç. Dr. Çaylı, uygulamanın hasta açısından en büyük avantajının, kısa sürede iyileşebilmesi ve ayağa kalkması olduğunu kaydetti.

Çaylı ''Amerika'dan gelen misafirlerimizle birlikte 'epidiyoskopi' dediğimiz yöntemi uygulamaya başladık. Bu yöntemle özellikle bel fıtığından yakınması olan hastalara kuyruk sokumundan açılan küçük bir delikle girip, lokal anestezi altında fıtık ortadan kaldırılıyor. Uygulamanın hasta açısından en büyük avantajı, ameliyattan bir saat sonra hastanın evine gönderilebildiği bir işlem olması. Bugün burada başarıyla bu operasyon gerçekleştirildi. Bundan sonraki süreçte bu uygulama hastanemizde gerçekleştirilebilecek. Bölgemiz açısından oldukça önemli bir gelişme'' dedi.

A.A.