Edinilen bilgiye göre; 2 Temmuz’da meydana gelen olayın ardından çalışma başlatan Atça Emniyet Amirliği ve Atça Jandarma Karakolu ekipleri Selman Ö’yü yakalamak için ortaklaşa hareket ediyor. Selman Ö’nün fotoğrafları bölgedeki diğer birimlere ulaştırılırken, oluşturulan sivil ekipler ovada ve çevrede ani baskınlarla şahsı yakalamak için çalışmalarını artırdı. İki ayrı olaya karışan zanlıyı arayan güvenlik güçleri Selman Ö’ye yardım edebileceğini düşündüğü 4 kişiyi dün gözaltına aldı. Savcı karşısına çıkan 4 kişi ise daha sonra serbest bırakıldı.

Çalışmalarını sürdürmeye devam eden güvenlik güçleri dün akşam yaptığı ani baskınların ardından bugün sabah 08.00 sıralarında ise Atça Ovası’na Aydın merkez, Köşk ve Yenipazar ilçelerinden gelen takviye polis ve jandarma ekipleri ile arama çalışması başlattı. 9 araç ve 50 personel ile ovada 4 saat süren çalışma yapan ekipler Selman Ö’ye ait bir ize rastlayamadı.

BELDE HALKI TEDİRGİN

Sultanhisar’a bağlı Atça beldesinde 2 haftadır yaşanan iki olayı gerçekleştiren cinayet zanlısı Selman Ö’nün yakalanamaması belde ve ilçe halkını tedirgin etti. Şüphelinin özellikle A.V’ye tecavüze kalkışması ve eşi H.V’yi bıçaklamasının ardından belde halkı ovaya inemediğini dile getirdi.

Öte yandan; 14 ayrı suçtan sabıkasının olduğu tespit edilen cinayet zanlısı Selman Ö’nün 5 ay önce cezaevinden çıktığı ifade edildi.

Jandarma ve polis ekiplerinin yoğun çalışma yaptıklarını gördüklerini dile getiren Atçalılar, “Selman’a yardım eden varsa yapmasın, artık rahat değiliz. Bu adam önümüzü kesse ne yapacağız, ne diyeceğiz. Yalnız dolaşmaya güvenemiyoruz. Selman Ö’nün fotoğraflarının dağıtması çok iyi oldu. Şahsı doğru düzgün tanımıyorduk. Bu bizim için çok iyi oldu. Artık bu saatten sonra bu kişiyi gören polisi veya jandarmayı arayarak yerini söyler” dediler.

-OLAYIN GEÇMİŞİ

2 Temmuz 2012 günü bozuk telefon sattın tartışması sonucu işyeri sahibini bıçaklayan ve araya giren babasını bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı Selman Ö., 13 Temmuz 2012 günü ovada bulunan bir evin bahçesinde A.V. isimli bayana tecavüz etmeye kalkıştığı sırasında kendisine müdahale eden kadının kocası H. V.’yi de bıçaklayarak ağır yaralamıştı.
 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png