İZMİR'in Bornova İlçesi'ndeki bir apartmanın havalandırma boşluğunda, ağzına çorap sokulup bezle bağlanmış, bıçaklanarak öldürüldükten sonra yakılmış bir kadın cesedi bulundu. Öldürülen kadının, aynı apartmanda bulunan Diva Dermal Güzellik Merkezi'nin işletmecisi 35 yaşındaki Burcu Gürlü olduğu anlaşıldı.
Olay bugün saat 01.00 sıralarında ortaya çıktı. 85 Sokak C Blok Numara 4'teki apartmanın havalandırma boşluğundaki su borusunun patladığını fark eden daire sahipleri, kapıcıya bildirdi. Kapıcı, patlayan su borusunu tamir etmek için havalandırma boşluğunun duvarını kırdığı sırada, içeride genç bir kadının yanmış cesediyle karşılaşınca polise haber verdi.
Polis ekipleri, itfaiye ekiplerinin de yardımıyla apartmanın yanındaki bir mağazanın tuvalet kısmından havalandırma boşluğunun duvarını delerek cesedi çıkarttı. Bağırmaması için ağzı çorap sokulup, bezle bağlanmış, sırtında bıçak yaraları bulunan, vücudunun büyük bölümü yanmış haldeki kadın cesedi nöbetçi savcının talimatıyla otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
Polisin yaptığı araştırmada cesedin, aynı apartmanın birinci katındaki güzellik merkezinin işletmecisi Burcu Gürlü'ye ait olduğu belirlendi. Cesedin, güzellik merkezinin banyosunda bulunan havalandırma penceresinden atıldığı anlaşıldı. İzmir Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopside, Diyarbakır doğumlu olan genç kadının, bir gün önce 19 bıçak darbesiyle öldürüldüğü saptandı.
Polis olayla ilgili olarak soruşturmasını çok yönlü sürdürürken, apartman sakinlerinden 28 yaşındaki Adem Bulut, “Kapıcı cesedi fark edip polise söylemiş. Yanmış bir kadın cesedi olduğunu öğrendik. Polis ve itfaiye duvarı kırıp cesedi çıkarttı. Kim böyle bir şey yapabilir inanamıyorum” dedi.

MİLLİYET