“Bıçakladım, sopayla vurdum. Son hamleyle kendini araçtan attı.

Boğazından hırıltılı sesler geliyordu. Anladım ki ölmemiş. Arabaya döndüm. Gaza bastım. Hızla üzerinden geçtim, bir daha. Çünkü ölsün istiyordum.” Amcasının kızı olan eşi Mizgin"i nasıl öldürdüğünü böyle anlatmıştı Önder Baytekin. Şimdi yargılanıyor.

ALMANYA"da cep telefonuna gelen mesajı göstermediği için amcasının kızı olan eşi Mizgin"i öldüren Önder Baytekin"in yargılanması sürüyor. Duruşma boyunca elleriyle yüzünü örten Önder Baytekin, polise verdiği ifadede “Bıçakladım, sopayla vurdum. Son hamleyle kendini araçtan attı. Boğazından hırıltılı sesler geliyordu. Anladım ki ölmemiş. Arabaya döndüm. Gaza bastım. Hızla üzerinde geçtim, bir daha. Çünkü ölsün istiyordum” demişti.

Evlenmek istemedi

Almanya doğumlu olan Mizgin (18) ile Bitlis"te yaşayan amcaoğlu Önder Baytekin"in (26) evlilikleri fırtınalı başlamıştı. Mizgin, Önder"le evlenmek istememişti. Akrabalarının iddia ettiğine göre Önder onu tehdit etmiş ve“Benimle evlenmezsen kardeşini öldürürüm” demişti.
Bu gerginlik içinde 2007 yılında evlendiler. Genç kadın meslek eğitimi gördüğü ve öğrenci olduğu için kocasını yasal yollardan Almanya"ya getiremedi. Bu nedenle Önder Baytekin iki kez Almanya"ya kaçak olarak girdi. Anlaşamıyorlardı. Baytekin, Türkiye"den sürekli tehdit mesajları gönderiyordu. Mizgin, eşini polise şikâyet etti. Bielefeld polisi Baytekin"in gönderdiği SMS"leri incelemeye aldı. Uyuşmuyorlardı. Bunda Mezgin"in Almanya doğumlu olmasının da rolü vardı. Son kez geldiğinde yine kaçak gelmişti.

Yılbaşı gecesi cinayet

2009 yılbaşı gecesi. Hava soğuk. Yerler karla kaplı. Mizgin yılbaşını arkadaşlarıyla birlikte kutlayacak. Bingöl"de evlendiği kocası ve amcasının oğlu Önder Baytekin"le birlikte olmak istemiyor. Araları açık. Önder Baytekin ise Dortmund"da amcasının evinde. Mizgin"in kendisini yılbaşı partisine çağırmamasına çok içerlemiş. Atlayıp arabaya, kapıya dayanıyor. Mizgin"i alıyor ve daha önce de birlikte gittikleri "Âşıklar Yolu" olarak bilinen ormanlık alanda arabayı durduruyor.

Önder Baytekin, genç kadının cep telefonuna gelen mesajları okumak istedi, “şifreyi ver” dedi. Tartıştılar. Baytekin hazırlıklı gelmişti. Yanında bir bıçak vardı. Mizgin"i gözü dönmüş bir şekilde bıçakladı. Mizgin acı içinde kendini otomobilden dışarı attı. Ancak Önder Baytekin"in öfkesi dinmedi. Otomobilden inip ölüp ölmediğini kontrol etti. Genç kadın soluk alıyor, boğazından hırıltılar geliyordu. Tekrar otomobilini binip yerde yatan genç kadının üzerinden arabayla geçti. Belki ölmemiştir diye bir kez daha geçti.
Genç kadını orada bırakıp olay yerinden ayrıldı. Almanca bilmiyordu, bir Türk bulup "Beni karakola götür" dedi. Ve tüm olanları anlattı. Şimdi Önder Baytekin, eşini öldürmek suçundan sanık sandalyesinde oturuyor.

Yüzü elleriyle örtülü. Beş buçuk saat boyunca suçlu sandalyesinde böyle oturdu. Kadın yargıç, “Cinayet aleti bu bıçak mı” diye sordu. Mizgin"in annesi Aslıhan, “Vahşet bu. Sen bir canisin” diye bağırdı. Babası Hatif Baytekin, karısını mahkeme salonundan çıkardı. Önder Baytekin, çığlıkları duymamış gibi tepkisiz. Önder"in yargılanması önümüzdeki günlerde devam edecek.