Çünkü onu bekleyen ceza asılarak idam olabilir. Kararın iki üç hafta içinde çıkması bekleniyor.

İran'da tutuklanan İran asıllı Amerikalı kadın gazeteci Roksana Saberi'nin duruşmaları başladı. İran yargı erki sözcüsü Alirıza Cemşidi yaptığı basın toplantısında, "İlk duruşma dün yapıldı. Karar yakında, sanırım iki üç hafta içinde çıkar" dedi.

Saberi (31), İran'da gazeteci olarak çalışma izninin sona ermesinin ardından Ocak ayı sonlarında tutuklanmış ve ABD hesabına casuslukla suçlanmıştı. İran'da en ağır suçlardan biri olan casusluk için verilecek cezalar idama kadar gidiyor. İran'da cesuslukla suçlanan ve mahkemece suçu sabit bulunanlar genellikle asılarak idam edildi. Bu nedenle kadın gazetecinin hayatı şimdi pamuk ipliğine bağlı.

Cemşidi, Amerika'da doğan serbest gazeteci Saberi'nin Devrim Mahkemesi'nde yapılan duruşmada, son savunmasını yaptığını da söyledi.

ABD DIŞİŞLERİ DEVREDE

ABD yönetimi Saberi hakkındaki suçlamaları "temelsiz ve dayanaktan yoksun" olarak nitelerken, Dışişleri Bakanı Hillary Clinton derhal serbest bırakılmasını istemişti.

Saberi son 6 yıldır İran'da yaşıyor ve BBC ve National Public Radio gibi kuruluşlar da dahil birçok medya kuruluşu için serbest gazeteci olarak çalışıyordu.

Hürriyet