Geçtiğimiz sezon yaşanan şiddet olayları spor teşkilatını harekete geçirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, şiddeti bitirmek için radikal önlemler alıyor.

Kılıç, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un kesintisiz ve taviz vermeden uygulanması için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile bir araya gelip, önemli kararların alınmasını sağladı.

EN önemli karar, her ilde bir Spor Savcısı'nın bulunması konusunda Adalet Bakanlığı ile fikir birliğine varılması oldu. Sporda uzmanlaşacak olan bu savcılar, sadece sahalarda yaşanan şiddet olaylarına bakacak. Savcı, futbol sahasına taraftarın hiçbir şekilde giremeyeceğini bilecek.

POLİSE ÖZEL EĞİTİM

İÇİŞLERİ Bakanı Şahin ile yapılan görüşmede ise kolluk kuvvetlerinin orantısız güç kullanması masaya yatırıldı. Artık biber gazı sahalarda veya çevresinde kullanılmayacak. Polis, spor ve taraftar konusunda uzmanlaşacak. Bu konuda eğitim alacak olan yetkililer, polis memurlarına nasıl davranmaları gerektiğini aktaracak.

HEM spor savcılığı hem de sporu ve toplum gerilimini bilen polislerin şiddet olaylarını önlemek için ilk çalışma yapacağı pilot il ise İstanbul.18 Ağustos'ta başlayacak Süper Lig öncesinde savcı ve polisin uzmanlaşması için eğitim verilecek.

7 ADIMDA ŞiDDETİ ÖNLEME PAKETİ
1- Kulüp başkanlarıyla toplantı yapılacak.
2- Süper Lig hocalarından görüş alınacak.
3- Takım kaptanlarıyla bir araya gelinecek.
4- Digiturk ve TRT'den destek istenecek.
5- Polis, orantısız güç için uyarılacak.
6- Her ilde bir spor savcısı bulunacak.
7- Emniyet ve kulüpler taraftarı eğitecek.