Geceye katılan Devlet Bakanı Bülent Arınç, ödül alan gazetecileri kutladı.
Bursa Gazeteciler Cemiyeti (BGC) ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Ödül gecesinde konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BGC 2010 başarı ödülleri alan gazetecileri kutlarken, Balkan Ülkeleri Medya Forumu’na katkılarından dolayı Bursa Gazeteciler Cemiyeti’ne teşekkür etti.

Vali Şahabettin Harput ise, basının demokratikleşmede vazgeçilmez unsuru olduğunu belirterek, basının doğru haber anlamında halkla yöneticiler arasında yaptığı görevin hem değerli, hem de kutsal olduğunu belirtti. Vali Harput, "Bursa basını takdir edilecek bir görev yapmaktadır. Basınımızın Bursa’daki varlığı Türkiye’deki gücüdür. Balkan Ülkeleri Medya Forumu ile dünyaya Bursa’dan mesajlar verilmiştir. Basın mensuplarının gece gündüz, yağmur, kar demeden yaptığı kutsal görev takdire layıktır. Bu vesileyle ödül alan basın mensuplarını kutluyorum." dedi.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı da, yaklaşan seçimler öncesi milletvekili adaylarının siyasi çalışmalarının ulusal medyadan çok yerel medyada yer bulduğunu belirterek, "Siyasilerimizden sadece seçim sürecinde değil, seçimden sonra da yerel basına destek olmaya davet ediyorum. Ödül gecesine katılan başta Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, ödül alan meslektaşlarımı tebrik ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından ödül alan gazetecilere ödülleri verildi. Ödül gecesine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın yanı sıra Vali Şahabettin Harput, Belediye Başkanları, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Milletvekili adayları ile çok sayıda davetli ve gazeteciler katıldı.
Konuşmaların ardından ödüller verildi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın gazete haberi dalında başarılı olan gazetecilere ödüllerini vermesinin ardından toplu olarak fotoğraf çekimi ile program tamamlandı.

14 ESERE BAŞARI, 29 ESERE DE MANSİYON ÖDÜLÜ

Bu yıl 24 dalda 124 aday 176 eserle yarışmaya katıldı. Bu yılki ödül töreninde 14 esere başarı, 29 esere de mansiyon ödülü verildi. Bursa Gazeteciler Cemiyeti 2010 Gazetecilik Başarı Ödülleri Yarışması şöyle sonuçlandı: Gazete haberi dalı, Gazete magazin haberi, Gazete ekonomi haberi, Gazete spor haberi, Genel mizanpaj, Magazin mizanpaj, Spor mizanpaj, Genel röportaj, Magazin röportaj, Spor röportaj, Araştırma inceleme, Genel köşe yazısı, Ekonomi köşe yazısı, Spor köşe yazısı, Genel fotoğraf, Magazin fotoğrafı, Spor fotoğrafı, Televizyon ekonomi programı, Televizyon haber programı, Televizyon spor programı, Televizyon aktüel/magazin programı, Televizyon görüntü, Televizyon kurgu/montaj ve Televizyon haberi dallarında ödüller verildi.