Bir dönem CHP'de siyaset yapan Prof. Tezel, Kılıçdaroğlu'nun A Takımı'na seçtiği isimlerin aile geçmişlerine dikkat çekerek, "CHP paşazade ve beyzadeler partisi oldu" tespitinde bulundu.

Bir dönem CHP'de siyaset yapan Prof. Dr. Yahya Sezai Tezel, Kılıçdaroğlu'nun yeni CHP'sini "paşazadeler ve beyzadeler partisi"ne benzeterek ağır eleştirilerde bulundu. Tezel, kişisel internet sitesinde kaleme aldığı yazıda CHP ile ilgili ilginç tespitlere yer verdi. 1976'dan sonra CHP'de çalıştığını ve partiyi içinden bir miktar görme fırsatı bulduğunu anlatan Tezel, son kurultayla ise rahatsızlığının arttığını ifade etti. Tezel, son kurultayda Kılıçdaroğlu'nun A Takımı'na seçilenlerle ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

BİRKAÇ ÖRNEK

"CHP, 'paşazadeler' partisi gibi görünüyor bana. Birkaç örnek verelim. Gülsüm Bilgehan, İsmet İnönü'nün torunu olduğu için siyasette bulunuyor. Hurşit Güneş, Turan Güneş'in oğlu ve e arasının iyi olmadığı söylenen eniştesi Sencer Ayata da aynı şekilde Turan Güneş'in damadı olduğu için siyasette. Faik Öztrak, Atatürk ve İnönü dönemlerinde milletvekilliği, TBMM Başkanvekilliği ve Dâhiliye Vekilliği yapmış dedesi Faik Öztrak'ın torunu ve Öztrak soyadını taşıdığı için İçişleri Bakanlığı yapmış Orhan Öztrak'ın oğlu olduğu için siyasette. Faik Öztrak'ın muhteşem bir soyadı var. Öztrak'lar, akraba oldukları Göle'ler ve İnan'larla Ankara'nın perde arkasındaki iktidar oyunlarının en güçlü aile ağlarını oluşturuyor."

İYİ AİLELER AĞI

"Osman Korutürk, İttihat ve Terakki'nin önde gelen ismi, Cumhuriyet'in kurucu kadrosunda da yer almış Salah Cimcoz'un torunu ve 6. Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün oğlu. Bu çarpıcı özellik CHP liderini 'solda' değil, Ankara'nın perde arkasındaki iktidar yapılarında, devleti özellikle 1960'dan sonra, 'babasının tapulu malı gibi' bir yapılanma olarak algılamış ve 'fıstık gibi' kullanabilmiş belirli bir iyi aileler ağı ve bu ağın iç içe olduğu devlet geleneğine dayandığı için 'sağda' konumlandırmakta."

BU İSİMLERİ KİM TELKİN ETTİ

"Böyle süreçlerin olmazsa olmaz perde arkası mekanizmaları, ilişki ağları vardır. Ben Kılıçdaroğlu ile Korutürk'ün eskiye inen bir tanışıklığı olmadığından eminim. Gene Korutürk ile mesela Ayata'nın da eskiye inen bir tanışıklıkları olmadığından eminim. Ve merak ediyorum kim birbirini tanımayan bu iki insanı Kemal Kılıçdaroğlu'na telkin etti? Bu 'beyzade' güya teknisyen heyeti oluşturup öne süren ağ Masonluk mu? Güçlü aileler ağı mı? Kılıçdaroğlu'na bu kadroyu kim telkin etti? Bunun izini sürmeden CHP'nin nasıl bir parti olduğunu anlamak olanaksızdır."

yenişafak