16 yaşındaki Yasser Lopez Florida'da arkadaşıyla balık avlamaya çıkmış ama kaza sonucu arkadaşının tüfeğinden fırlayan zıpkın Yasser'e isabet etmişti.

İlgili HaberlerEpilepsi krizleri için beyin ameliyatıBeyin ameliyatlarında robot devri'Kafa vuruşları beyni sarsabilir'Devamı için tıklayın
İlgili KonularYaşam8 Haziran'da meydana gelen olay sırasında Miami'deki evinin yakınındaki gölde yüzmekte olan Lopez, arkadaşının doldurmakta olduğu zıpkınlı tüfek kazara tetiklendi.

Miami'deki Jackson Memorial hastanesi doktorları, 90 cm. uzunluğundaki zıpkının gencin sağ gözü üzerinden beynine girdiğini ve kafasının arkasından çıktığını anlattılar.

Lopez'in, hastaneye gelişi sırasında bilincinin yerinde olduğu ve huzursuz davrandığı belirtildi. Gence daha sonra narkoz verildi ve başının CT tarayıcıya sokulabilmesi için, paslanmaz çelikten yapılma zıpkın kısmen kesildi.

3 saat süren bir ameliyat geçiren Yasser Lopez, şimdi ayağa kalkmaya ve konuşmaya başladı. Doktorlar, gencin yaşadığı bu korkunç kazayı hiç hatırlamadığını belirtiyor.

Doktorlar, Yasser'in belleğinde ve beyninin diğer kısımlarında ne düzeyde bir tahribat olduğunu henüz kestiremiyorlar ve "durum bundan çok daha kötü olabilirdi" diyorlar.

Nöroloji cerrahı Ross Bullock, "Zıpkının beyindeki tüm ana damarların hiçbirine isabet etmemesi bir mucize" dedi.

Doktorlar, zıpkının beynin sağ tarafına saplanmış ve dolayısıyla konuşma ile diğer önemli işlevlerin gerçekleştiği bölümleri vurmamış olmasını da, "büyük bir şans" diye niteliyorlar.