ANKARA"nın Şereflikoçhisar İlçesi"nde üniversite sınavına hazırlanan 19 yaşındaki Buğu Ece Gümüşdağ, beyin tümörü nedeniyle yaşamını yitirdi. Hastalık nedeniyle geçen yıl ameliyat geçiren ve sınava giremeyen Gümüşdağ'ın, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi"ne gitmeyi hayal ettiği belirtildi.

Aksaray Fen Lisesi mezunu Buğu Ece Gümüşdağ, geçen yıl hem okula gidip hem ÖSS sınavına hazırlanırken, beyninde tümör olduğu belirlendi. Ameliyata alınan Gümüşdağ, sınava giremedi. İyileştikten sonra bu yıl tekrar üniversite sınavına hazırlanmaya başlayan Buğu Ece Gümüşdağ, günün büyük bölümünü ders çalışarak geçiriyordu.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi"ne gitmeyi hayal eden Gümüşdağ, önceki gece saat 03.00'e kadar ders çalıştıktan sonra, annesi Zerrin Gümüşdağ'a, ders çalışması için 2 saat sonra kendisini uyandırmasını söyledi. Zerrin Gümüşdağ, sabah uyandırmaya gittiği kızının nefes almadığını fark edince, durumu 112 Acil Sağlık Hizmetleri'ne bildirdi. Eve gelen sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Buğu Ece Gümüşdağ'ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

Zerrin Gümüşdağ ile eşi İshak Gümüşdağ, 3 çocuklarının en büyüğü olan Buğu Ece Gümüşdağ'ın ölümüyle dünyalarının karardığını söyledi. Üniversite hayalini gerçekleştiremeyen Buğu Ece Gümüşdağ, yakınları ile arkadaşlarının gözyaşları arasında Şereflikoçhisar"daki şehir mezarlığında toprağa verildi. / DHA