İlçede bir hafta önce tabancayla kafasına ateş ederek intihar girişiminde bulunan 25 yaşındaki Necmettin Karabulut'un, tedavi gördüğü Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşti. Karabulut'un babası Ahmet Karabulut, bunun üzerine oğlunun organlarını bağışladı.

Organlar, Erzurum ve İstanbul'dan gelen ekiplerce alınarak organ nakli bekleyen hastalara nakledilmek üzere ilgili hastanelere götürüldü.

Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Rıza Aydın, bir hafta önce ateşli silah yaralanması sonucu hastanelerinde tedavi altına alınan hastanın beyin ölümünün gerçekleştiğini belirterek, ''Biz de hasta yakınlarına organ bağışı konusunda bilgi verdik ve organların bağışlanmasına ikna ettik. Yapılan operasyon ile de başarılı bir şekilde gencin organları alınmıştır. Alınan organlar, umarım hastalarımıza şifa olur'' dedi.

Hastanelerinde ilk kez organ bağışında bulunan bir hastanın organlarının alındığını ifade eden Akyüz, ''Daha önce de 3 hastamızın beyin ölümü gerçekleşmişti ancak hasta yakınları organ bağışını kabul etmemişti. Bu bizim için ilk oldu. Yapılan bu davranışın diğer insanlara da örnek olmasını diliyor, hasta yakınlarına teşekkür ederek başsağlığı diliyorum'' diye konuştu.

Organların alınması için Atatürk Üniversitesi'nden Akçaabat'a gelen Doç. Dr. Gürkan Öztürk ise alınan organların 4 hastaya nakledileceğini belirterek, ''Genç kardeşimizin organlarıyla 4 hastamız hayata dönecek. Bu anlamda bölgenin organ nakline ve organ bağışına bakışı takdir edilecek düzeydedir. İnsanlarımızı bu konuda daha duyarlı hale getirmemiz lazım, daha geniş şekilde onlara bu konuyu anlatmamız lazım. Umarım devam eder ve başka insanlar da kurtulur'' dedi.

Öztürk, alınan organlardan bir böbrek ve kalbi İstanbul'a, karaciğeri Erzurum'a, diğer böbreği ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde nakil bekleyen hastalara nakledilmek üzere gönderdiklerini söyledi.

-Baba Karabulut-

Organları bağışlanan Necmettin Karabulut'un babası Ahmet Karabulut, oğlunun organları ile birilerinin yaşatılacak olmasından büyük mutluluk duyacağını belirterek, ''Oğlumun organlarını bağışlamamızı istediler, ben de kabul ettim. Bu organlar kime nakledilecekse oğlumun yerine koymak isterim, kız ise kızımın yerine koymak isterim. Organların nakledildiği kişileri de tanımak isterim'' dedi.