Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Nazım Mutlu, tedavi altına alınan Eruygur'un hipertansiyona bağlı olarak cezaevinde merdivenden düşerek kafasını çarptığı, beyin kanaması geçirdiği ve boyun kemiğinde dört parçalı bir kırık olduğunu söyledi.

Eruygur hastaneye getirildiğinde tansiyonunun 19/11 olduğunu belirten Prof.Dr. Mutlu, şunları söyledi:

"Şener Eruygur saat 07.45'te Kocaeli Üniversetesi Tıp Fakültesi acil servisinde tedavi altına alındı. Acil serviste çekilen tomografi ve radyografilerinde C1 adı verilen birinci boyun kemiğinde sipinal kanala etki etmeyen 4 parçalı bir kırık tespit edildi. Onun dışında kafa içinde kanamaları mevcut. Şu an şuuru yerinde. Genel durumu fena değil, ancak kırıklar ve kanamanın hastanın hipertansiyon ve diyabetik hasta olması nedeniyle yakın takibi gerekmektedir."

Kırıkların omuriliğe baskı yapmadığını, omurilikte zedelenmeye yol açmadığını, bu nedenle herhangi bir felcin şu anda söz konusu olmadığını vurgulayan Prof.Dr. Mutlu, bu aşamada önemli olanın beyindeki kanamanın stabil hale gelmesi olduğunu söyledi. Prof.Dr. Mutlu, "Bu yüzden tansiyon kontrolü yapılıyor. Genel durumu için hasta hafif uyutuluyor. Şu anda başka yapacak bir şey yok. Ameliyat düşünülmüyor, kırık boyun yakalığıyla kontrol altına alındı" diye konuştu.

Başhekim Mutlu, Eruygur'un şu anda odasında istirahat ettiğini, benzer hastalarda sorunların kontrol altına alınmasının en az bir hafta sürdüğüne dikkat çekti.

BEYİNDE İKİ YERDE KANAMA VAR

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Nazım Mutlu, tedavi altına alınan emekli orgeneral Şener Eruygur'un beynin sol tarafında 3 santimetre, sağ tarafında ise küçük bir kanama olduğunu söyledi. Akşam saatlerinde çekilecek filmle kanamanın seyrinin takip edileceğini belirten Başhekim Prof.Dr. Mutlu, "Eruygur'un durumu diyabet ve tansiyon hastası olduğu için kritikleşebilir. O nedenle kendisini yakın takip ediyoruz" dedi.

Boyun kemiğindeki kırıkta, parçaların birbirinden ayrılmadığını ifade eden Başhekim Mutlu, şu aşamada ameliyatın düşünülmediğini söyledi.

Prof.Dr. Mutlu, takılan boyun yakalığı nedeniyle rahatsız olan Eruygur'un sorulara cevap verebildiğini, gözünü açıp kapaması yönündeki talimatı yerine getirebildiğini belirtti. Beyin ve Sinir Cerrahi Servisi'nde yatan Eruygur'u eşi ve kızı ziyaret etti.

ADD: ERUYGUR'UN DURUMU CİDDİ


Koceli Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Hastalıkları Servisinde tedavi altına alınan Atatürçü Düşünce Derneği Genel Başkanı emekli Orgenaral Şener Eruygur'u ziyaret eden Atatürkçü Düşünce Derneği Kocaeli Şube Başkanı Bozkur Uslu, Eruygur'un durumunun ciddi olduğunu söyledi. Uslu, "Doktorlardan aldığımız bilgiye göre durumu ciddi. Düşmeye bağlı boyun kırığı ve kafatasında çatlak olduğunu söylediler. Durumu ciddi ve bunu söylemek istiyorum. Bu durumu, bu süreci yaratanları ben yine esefle kınıyorum. Bu ülkede hayatını adamış bir insanın bu şekilde incitilmesi çok yanlış. Atamıza ve değerlerimize sahip çıkmaya insanlarımızı çağırıyorum. Genel başkanımız inşallah bunu da atlatacaktır. Türkiye bundan çok şey çıkartmalı diye düşünüyoruz. Odasına değil de kendisini uzaktan gördük. Doktorlardan bilgi aldık. Eşi, kızı ve damadı geldiler. Kendileri üzüntü içindeler" dedi.

TANSİYON NORMAL SEYRİNDE

Kocaeli Üniversitesi Tıp Faklütesi Başhekimi Prof Dr. Nazım Mutlu, son ölçümlerde Eruygur'un tansiyonu ve şekeri normal seyrine döndüğünü belirtti, "Bilinci açık, tansiyonu ve şekeri normal seyrine döndü. Boyunluklar vasıtasiyla sabit tutuluyor. Hala olay ciddiyetini koruduğu için yakından takip ediyoruz. Kendisi nasıl düştüğünü hatırlamıyor. Bize `Ben niye burdayım' diye soruyor. Bir süre sonra yavaş yavaş nasıl düştüğünü hatırlamaya başladı. Zaman içersinde de daha da hatırlayacaktır" dedi.

Şener Eruygur'un şekerinin belli bir seviyede tutulması gerektiğini söyleyen Prof.Dr. Mutlu, "Bizim için önemli olan tansiyonudur. Tansiyon sorunun olmaması ve onu kontrol altına almamız gerekiyor. Kafa üstü çarpma söz konusu. O arada ciltte bir yırtık oluşmuş. Orası kapatıldı. Yüzünü yana da çarpmış. Kafa içersinde yaklaşık 3 santimetre çapındaki alanda kanama mevcut. Daha sonraki filmleri çekerek alanın büyüyüp büyümediğini kontrol edeceğiz. Şu anda ameliyatla ilgili birşey önerilmiyor. Zaman ne gösterir onu takip edeceğiz. Eğer beyin değil de boyun kemiğindeki kırık farklı bir türde olsaydı ciddi bir hasar yaratabilirdi. Şu anda öyle bir durum gözükmüyor. Kanama olayı ciddi bir olaydır. Hastanemizde yaklaşık bir hafta boyunca kalacak. Kafa içindeki kanama kontrol altına alınabilirse boyun bağıyla gidebilir" dedi.