Didim"de temiz ve güvenli gıda tüketilmesini sağlamak ve ilçeye gelen turistlerin hijyenik ortamlarda ağırlanması amacıyla Didim Belediyesince başlatılan “Beyaz Zambak” projesi startı verildi. Didim Belediyesi ile Johnson Diversey firması ile ortak yürütülecek çalışma kapsamında Didim Belediyesinde bir toplantı düzenlendi.
Toplantıya Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Johnson Diversey Gıda Hijyeni Satış Direktörü Kürşat Ulus, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ve firma yetkilileri katıldı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mümin Kamacı İlçede yeni bir projenin hayata geçirildiğini ve Ülke genelinde bu projenin uygulandığı 3.kent olduklarını söyleyerek, “Şuan ön protokol imzaladık. Çalışmalar 2010 yılında başlayacak. Bu daha önce İstanbul Beyoğlu ve Bursa"da uygulandı. Didim Kent Konseyi ve Turizm Derneği de bu anlamda bu projenin içerisinde yer alıyor. Şu an start verdik. Esnaflarımızla toplantılar yapacağız.Bu konuda Üniversitemizden de destek alacağız. Gönüllülük esasına varılan bir çalışma bu…Bu konuda işletmelerimiz hijyenik olması, vatandaşın temiz ve güvenilir bir ortamda olması bulunması amacıyla bu projeyi başlattık. İleri de bu işletmeler belirlenen seviyeye geldiğinde beyaz zambak bayrağı ve sertifikası verilecek” dedi.
Johnson Diversey Gıda Hijyeni Satış Direktörü Kürşat Ulus da, projenin tüketici ve işletmeler anlamında önemli bir olgu olduğunu ifade ederek, “Bu proje gönüllü katılım ile yapılacak bir çalışma ve cezai yaptırımı yok. Bu proje ile daha sağlıklı ve hijyenik işletmelerin üretim yapması ve tüketicinin güvenli şekilde bu ortamlardan yararlanmasının amaç ediniyor” diye konuştu.
Ulus, 2010 yılında çalışmaların başlayacağını ve talebe göre çalışmaların süreceğini kaydederek, şunları söyledi: “Bize bu konuda başvuran işletmeleri yetkili uzmanlarca incelenecek ve 6 aylık periyotlarla denetlemeler yapılacak. Belirlenen şartlara uymayan ilk olarak uyarılacak ve devam ettiği takdirde bayrak ve sertifika geri alınacak”

“BEYAZ ZAMBAK”
Beyaz Zambak projesi; işletmelerde hijyenik ortamların oluşturulması, güvenli ve sağlıklı gıda tüketimini amaçlayan ve AB uygun koşullarda işletmelerin oluşturulduğunu gösteren sosyal bir projedir./ iha