2006-2007 yılında başlayan Beyaz Bayrak projesi kapsamında Aydın"da bu yıl da 13 okulun beyaz bayrak almasıyla beyaz bayraklı okul sayısı 60"a yükseldi.

Aydın Fen Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen törene Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, beyaz bayrak almaya hak kazanan okul müdürleri ve öğrencileri katıldı.

Törende beyaz bayrak projesi ve Aydın"da beyaz bayrak almaya hak kazanan okullar hakkında bilgi veren Aydın Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı, proje kapsamında Aydın"da faaliyet gösteren 597 okuldan 68 okula beyaz bayrak verildiğini söyledi. Projenin başladığı günden bu yana beyaz bayrak alan ve almak için müracaat eden okullardaki denetimlerin Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyonca yapıldığını kaydeden Tırpancı, “Beyaz bayrak denetimlerinde okulların çevresi, bahçesi, temizliği, su deposu, kütüphanesi, spor salonları, kantinleri, tuvalet ve lavaboları kontrolden geçmektedir. Bu değerlendirmeler sonucunda ilimiz genelinde 47 okulumuzda beyaz bayrak dalgalanmaya devam etmektedir. Bugün de 13 okulumuza beyaz bayrak vereceğiz. Bizim temennimiz Aydın"daki bütün okulların beyaz bayrak sahip olmasıdır” dedi.

Beyaz bayrak almaya hak kazanan okul idarecilerine ve öğrencilerine tebrik eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Aydın"daki okulların tamamının beyaz bayrak sahibi olması için, öğretmen, öğrenci ve ailelerin çok çalışması gerektiğini kaydetti. Bütün okulların beyaz bayrak sahibi olmasından yana olduklarını ifade eden Vali Coş, beyaz bayrak alan okulların bayraklarını sürekli olarak okullarında dalgalandırmaları için okullarını sürekli temiz tutmalarını istedi.
Törende konuşmaların ardından beyaz bayrak almaya hak kazanan okullar bayraklarını Vali Hüseyin Avni Coş, Sağlık Müdürü Hüsnü Tırpancı ve Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar"ın elinden aldılar.