HIRSIZLAR KAPIYA MALİYECİ OLARAK GELİYOR
Konuya ilişkin olarak İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı da bir uyarı yazısı yayımladı.

Kira gelirlerinin tam olarak beyan edilip vergilendirilmesine yönelik muhtelif çalışmaların yapıldığının vurgulandığı açıklamada, "Ancak bu çalışmalar, kesinlikle konut sahiplerinin evlerinde ziyaret edilerek tutanak tanzim edilmesi şeklindeki bir uygulamayı içermemektedir. Bir başka ifadeyle, İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı'mıza bağlı hiçbir personel, vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret ederek kiraya verdikleri işyeri veya konutlarla ilgili bilgi-belge istemekle görevlendirilmemiştir" ifadelerine yer verildi.

Vatandaşlardan, herhangi bir sıkıntıya yol açmaması için evlere veya işyerine gelerek belge isteyen veya başka talepte bulunan şahıslara karşı dikkatli olmaları istendi.

BİLGİ NOTU:

1 Kasım 2008 tarihinden itibaren 500 TL'nin üzerinde konut kiraları ile tutarı ne olursa olsun işyeri kiralarının banka veya posta idareleri aracılığı ile ödenme zorunluluğu getirildi.

Bu zorunluluğa uymayan konut sahipleri ile işyeri sahipleri ve kiracıları için, bu zorunluluğa uyulmayan her bir ay itibarıyla 350 TL'den başlayarak bin 600 liraya kadar varan rakamlarda ceza kesiliyor.