Pendik'te, Abdullah Acar İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Hazal Kaya, servis minibüsünden indikten sonra karşıdan karşıya geçmek isterken hızla gelen çimento mikserinin çapması sonucu feci şekilde can verdi. Olay yerine gelen Hazal'ın üvey babası Hamza Küçük ve ağabeyi gözyaşlarına boğuldu...

Ard arda gelen ihmaller sonucu meydana gelen üzücü kaza, Pendik Kavakpınar Mahallesi Yazlık Sokak üzerinde dün akşam meydana geldi.

Pendik Abdullah Acar İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Hazal Kaya'yı her gün alan servis sürücüsü Ercan Gülşahin, aracını servise bakıma götüreceği için arkadaşı Bekir Şeker'den bir günlüğüne servise çıkmasını istedi. Okul çıkışı emanet servis sürücüsü Bekir Şeker tarafından okuldan alınan Hazal Kaya, evinin önü yerine 200 yüz metre karşısında bulunan TEM bağlantı yolunun yanındaki sokakta indirildi. Hazal Kaya, servisten indikten sonra TEM Otoyolu bağlantısının altından geçen geçitten eve gitmek için sokağa çıktığı sırada aşırı süratli seyrettiği belirlenen İsmail Çelik yönetimindeki 34 ZZ 7853 plakalı mikser kamyonun altında kalarak feci şekilde can verdi.

Olaydan sonra 34 J 7290 plakalı servisin sürücüsü Bekir Şeker'in kazayı gördüğü ancak minibüste bulunan öğrencilerin etkilenmemesi için olay yerinden ayrıldığı ileri sürüldü. Öte yandan, olay yerine gelerek gözyaşlarına boğulan Hazal'ın üvey babası Hamza Küçük'ün, 2 yıl önce de aynı yerde 6 yaşındaki torunu Mücahit Küçük'ü trafik kazasında kaybettiği öğrenildi. Kazadan süratli şekilde seyreden mikser kamyonunun sürücüsü kadar servis sürücüsünün de sorumlu olduğunu belirten Küçük, "Mikser kamyonu nasıl olur da yolda bu kadar hızlı gidebilir? Servis nasıl olurda kızımı evinden bu kadar uzakta indirebilir? Normal şartlarda servisin kızımı evin kapısının önünde indirmesi gerekirdi. Burada çocuk bırakılır mı?" diye feryat etti.

Hazal Kaya'nın, hayatını kaybettiği yerden evinin yaklaşık 200 metre mesafede olduğu, servis sürücüsünün TEM Otoyolu bağlantısı köprüsünü geçmemek için Hazal'ı alt geçit yakınlarında indirdiği ileri sürüldü.

Olaydan sonra mikser sürücüsü İsmail Çelik polis tarafından gözaltına alınarak Pendik Esenyalı Şehit Fehim Çakır Polis Merkezi'ne götürülürken, servis sürücüsü Bekir Şeker'in de karakola gelerek olayla ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

SABAH