Aydın Belediyesi Encümen Salonunda gerçekleşen toplantıya Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Koç, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit, belediye meclis üyeleri ve bir grup BESYO öğrencisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, BESYO"nun Aydın"da kalmasından yana olduklarını dile getirdi. Bunun sebeplerini sıralayan Başkan Çerçioğlu, “Bin 100 öğrenci Aydın ekonomisini ciddi anlamda katkı sağlamaktadır. Bunun ötesinde üniversite öğrencileri Aydın"ın sosyal hayatını katkısı bulunmaktadır. BESYO"nun Aydın"da kalması için belediye olarak kapalı spor salonumuzu bütün sahalarımızı yapılacak olan bir protokolle üniversite çalışmalarına açmaya hazırız” dedi.

ÖĞRENCİLERE İŞKENCE YAPILMASIN

Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hulisi Akşit, beden terbiyesi öğrencilerinin Aydın"da yıllardır üvey evlat muamelesi gördüğünü öne sürdü. Bu durumdan rahatsız olduklarını dile getiren Akşit, “BESYO"nun bu ilk taşınma hikayesi değil. Bu hikaye Germencik"te başladı, İncirliova, Merkez ve şimdide Nazilli ortaya çıktı. Bu durumu işkence olarak görüyoruz. Lütfen öğrencilere işkence yapılmasın. Şuan Aydın"da okuyan BESYO öğrencilerinin buradan gitmesine karşıyız” şeklinde konuştu.

Toplantıda söz alan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, öğrencilerin Aydın"da eğitimlerine devam etmesi için üzerlerine düşen maddi manevi görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade ederken, Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Koç, kendisinin de yakın geçmişte öğrencilik yılları yaşadığını belirterek, öğrencilerin sürekli yer değiştirerek eğitimlerini sürdürmesinde karşılaştıkları sorunları iyi bildiğini kaydetti. Aydın esnafının ve Aydın halkının zarar gördüğü her şeyden Aydın sanayicilerinin de olumsuz etkileneceğini belirten Bülent Koç, BESYO"nun taşınmasına karar veren eğitimcilerin kendilerini öğrencilerin yerine koymasını istedi.

Toplantıda konuşan Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise bugüne kadar ADÜ"ye bir çok katkıda bulunduklarını belirterek, bunları Aydın"daki eğitim kalitesini yükseltmek ve Aydın"da eğitim gören üniversite öğrencisini artırmak için yaptıklarını söyledi.

Toplantı sonunda ortak bir açıklama yapan oda temsilcileri Nazilli"de yeni bir üniversite kurulmasına kendilerinin de destek verdiğini fakat yeni kurulması düşünülen üniversiteye Aydın"dan bir bölümün gitmesine karşı olduklarını belirttiler.

ÖĞRENCİLER ATATÜRK MEYANINA ÇADIR KURACAK

Öte yandan toplantıya katılan BESYO öğrencileri yaşanan gelişmeleri tepki göstermek, gelişmeleri Aydın halkına aktarmak ve halk desteği almak için Atatürk Meydanı"nda kuracakları çadırlarda imza kampanyası başlatacaklarını dile getirdiler. Öğrenciler adına konuşan Ezgi Gönen, Valilik ve Emniyetten gerekli izinleri aldıklarını ve yarın üniversiteden Atatürk Meydanı"na kadar yürüyüş yaparak meydan da çadır kuracaklarını söyledi. Yaşadıkları süreci göçebe hayatına benzettiklerini kaydeden Ezgi Gönen, bütün Aydınlıları çadırlarında kendilerine destek vermeye davet etti.