“ADÜ BESYO"nun Aydın"dan Nazilli"ye taşınmasından vazgeçildi” şeklindeki iddialar üzerine bir açıklama yapan Rektör Boylu, ADÜ BESYO"nun büyük bir bölümünün 2009-2010 eğitim öğretim yılı başında Nazilli Sümer Kampusüne taşındığını hatırlattı. Zaten gerçekleşmiş olan bir durumun bazı öğretim üyeleri tarafından konunun yeni gerçekleşecekmiş gibi kamuoyuna lanse edildiğine işaret eden Boylu, Aydın"da son dönemde yaşanan taşınma tartışmalarının da bu yanlış anlaşılmadan kaynaklandığının altını çizerek, “ADÜ BESYO"nun 3"da 2"si zaten sene başında Nazilli"ye taşınmıştı. Yani bu olay yeni bir şey değil. BESYO"daki eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerimize daha uygun bir eğitim ortamı hazırlamak için başlattığımız çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

“BESYO İÇ MESELEMİZ”
Taşınma tartışmalarının farklı bir boyuta taşındığının altını çizen Rektör Boylu, şunları söyledi: “BESYO bizim kendi iç meselemizdir. Bu konuda başta Sayın Valimiz olmak üzere çeşitli kesimlerden olumlu yönde tepkiler alıyoruz. Kendileri sorunun ADÜ"nün sorunu olduğunu ifade ederek, demokratik çerçevede sorunların yine ADÜ içerisinde çözülmesini istiyor. Bizde bu yönde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak kamuoyundaki bazı çevrelerin konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan açıklamalarda bulunduğunu üzüntüyle izliyoruz. Eğer bu yöndeki açıklamalar devam ederse kulaklarımızı tıkayıp, ADÜ"nün gelişimi ve öğrencilerimiz için en iyi kararı almaya çalışırız”

“1 YIL BOYUNCA DERDİMİ ANLATTIM”
ADÜ"nün gelişmesi için tüm Aydın halkından ve sivil toplum örgütlerinden destek beklediklerinin altını çizen Rektör Boylu, “Ben 1 yıldır Aydın kamuoyuna ADÜ"nün sıkıntıları ve sorunlarını anlatıyorum. Ama geçen sürede her hangi bir somut adım atılmadığı için bu kararı almak zorunda kaldık. Biz her zaman desteğe açığız. Eğer Aydın"da da bize böyle bir destek sağlanırsa BSYO Beden Eğitimi Bölümü Nazilli"nin dışında Aydın"da da açabiliriz. Bu bölümle birlikte Olimpik Dalları da içeren bir fakülteyi il merkezine kazandırabiliriz”

ADÜ MYO İÇİN DESTEK İSTEDİM
Sivil toplum örgütü temsilcilerinin isteği üzerine geçtiğimiz hafta ADÜ BESYO"nun taşınması konusunda bir araya geldiklerini hatırlatan Boylu, “Gerçekleşen görüşmemizde ben kendilerine konunun ayrıntılarını en ince detayına kadar anlattım. Kendilerinden ADÜ Meslek Yüksek Okuluna yeni bir bina kazandırmak için desteğe ihtiyaç duyduğumuzu ve bu konuda destek beklediğimizi ifade ettim. Bu destek bize sağlanırsa ADÜ Meslek Yüksek Okulu"nu ASTİM Organize Sanayi Bölgesi"nde yapılacak bir binaya taşımak istiyoruz. Böylece Aydın sanayisinin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak için çalışmalar yapabilir ve öğrencilerimizin de uygulamalı olarak yetişmelerine yardımcı olabiliriz” şeklinde konuştu.