Birçok dev oyuncunun faaliyet gösterdiği Türk elektronik perakende sektörü, özellikle yabancıların ilgi odağı olmaya devam ediyor.
Avrupalı elektronik market zincirlerinin ardından, Amerika'nın en büyük elektronik mağazası Best Buy da pazarda yerini aldı.

Yaklaşık 45 milyar dolar cirosu bulunan zincirin Türkiye'deki ilk halkası İzmir'de açılıyor.

İki yıllık pazar araştırmasından sonra yatırım yapmanın tam zamanı olduğuna karar veren Best Buy'ın Uluslararası CEO'su Robert A. Willett, "Türkiye'ye geçici bir hevesle değil, bin yıllığına geldik." dedi.

ABD, Kanada, Çin, Meksika ve Avrupa'dan sonra ekim ayında Türk tüketicileriyle buluşmaya hazırlanan teknolojinin perakende markası Best Buy'ın üst düzey yöneticisi Robert A. Willett, ABD'de çok iyi markalar ortaya çıkardıklarını ve aynısını Türkiye'de de yapmak istediklerini, hatta yerel markalar bulup onları geliştirerek dünyaya sunmayı planladıklarını açıkladı. "Ülkede yerel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ile ortaklıklar kurarak yerel üreticilerle büyümek, Türk toplumunun bir parçası olmak istiyoruz. Böylece müşteri deneyimi açısından Türkiye'de de 1 numara olmayı hedefliyoruz." diyen Willett, krizi karanlık buluta, fırsatı ise çevresinde yer alan ışık çemberine benzeterek, "Kriz bitsin diye sipere girip beklemeyiz; çünkü dünya birçok kriz gördü ve atlattı. Türkiye'ye yatırım yapmanın tam zamanı. Çünkü yatırım maliyetleri düştü. Mağazaların kiraları düştü. Beklemek yerine yatırım yapılmalı. Çünkü bu tür ekonomik faaliyetler piyasayı canlandırıp harekete geçiriyor. Biz Türkiye'yi Avrupa'nın Çin'i olarak görüyoruz. Çünkü Türkiye'de de Çin'deki gibi çok insan, hızlı bir büyüme ve teknik bilgiye sahip donanımlı personel var. Aslında Türkiye'de güçlü rakiplerimiz de var ama Avrupa'da ilk mağazamızı açtığımız İngiltere'de de Tesco gibi perakendenin dünya devi gibi rakiplerimiz vardı. Biz işler iyi gitmiyorsa rakiplerimize değil, kendimize bakıyoruz." şeklinde konuştu. 13 ülkedeki faaliyeti, sahip olduğu 9 markası, yaklaşık 4 bin mağazası ve 155 bin çalışanı ile dünyanın en büyük tüketici elektroniği perakendecisi Best Buy'ın CEO'su Willett, Türkiye'ye iyi bir ortak bulmak için gelmediklerini, İzmir'de açılacak ilk mağazadan sonra Türk tüketicisini tanıyacaklarını ve elde ettikleri bilgilerle hızla büyüyeceklerini kaydetti.

Best Buy Türkiye Ülke Başkanı Ruşen Kopmaz, açacakları mağazalarla Türkiye'de perakendenin yüzünün değişeceğine inandığını ifade etti. Kopmaz, ülkenin gelişen ekonomisine, genç ve dinamik pazarına inandıklarını anlattı. Ruşen Kopmaz, "Mağazalarımızda kendi personelimiz çalışacak. Tedarikçilerimizin elemanları yer almayacak. Çünkü bu uygulamanın tarafsızlığa gölge düşürdüğünü düşünüyoruz. Türkiye'nin bütün büyük şehirlerinde var olmak istiyoruz. Her mağazamızda 100-150 kadar eleman istihdam edeceğiz. Rakiplerimizden farkımız yalnızca fiyatlarımız olmayacak, satış sonrası da iyi hizmet vereceğiz." diye konuştu.

Best Buy, mağazaya gelen müşterinin yüzde 80 daha fazla alışveriş yaptığını tespit etmesine rağmen iki yıl içerisinde internet üzerinden online satışlara başlamayı da planlıyor.