İlk kitabımız 2017 sonunda "Karya Nine" adıyla Milas Belediyesi Kültür Yayını olarak çıkmıştı. Karya Nine, Latmos'ta doğal ve tarihi güzelliklerin yok olmasına dikkat ekmek için orada yaşayan bir kadının dramatik öyküsünü içeriyordu. Latmos'ta yaşamın acıklı, acıklı olduğu kadar renkli öyküsü okuyanlarda çevre bilinci oluştursun istemiştik.

2018 yılında Efeler Belediyesi Kültür Yayını olarak çıkan "Tarih Kokan Yazılar" ikinci kitabımız olmuştu. Bu kitap süreç içinde tarih konusunda yazdığımız yazıların bir derlemesi olarak oluşturuldu. Buradaki amacımız ilimizdeki tarihi yerler ve kişilere dikkat çekmekti. İlimizde yaşayan çok sayıda insanın bu tarihi kentlerden, yapılardan ve kişilerden haberi olmadığını fark etmiştik, bu değerlerimizden haberdar olmalarını amaçlamıştık.

2019 yılında yerel seçimlerde yaptığımız algı çalışmalarından derlediğimiz "Algının Gücü Adına, Kuşadası’nda Bir Seçimin Anatomisi" üçüncü kitabımızdı. Bu kitap ile algı çalışmalarının kimseye zarar vermeden nasıl yapıldığını göstermek istedik. Algının, daha doğrusu siyasi tanıtımın etik bir çizgisi olduğunu göstermek istemiştik.

Geçen yıl Sınırsız Yayınevi tarafından yayınlanan; "Attalos'un Nefesi, Bir Eşcinselin Günceleri" dördüncü kitabımız olmuştu. Bu kitap ülkemizin güç şartlarında eşcinsel olmanın zorluğunu aktarmak ve onlarında en az bizim kadar bu dünyada yaşam hakkı olduğunu belirtmek istemiştik.

Bu yıl ise yine Sınırsız Yayınevi tarafından "Seikilos ile Euterpe" kitabımız yayınlandı. Bu kitapta başta Seikilos olmak üzere çok sayıdaki tarihi kişiliğin öyküleştirilmesi ve gerçek hayattan farklı karakterlere sahip öyküler yer aldı. Adeta bir zaman tüneli oluşturduk, farklı öyküleri bir araya getirdik.

Seikilos bundan 2.300 yıl önce yaşamış bir Trallesli. Seikilos, Euterpe’nin mezar taşına Dünyanın ilk notalı müziğini kazımış. Seikilos ile Euterpe hakkında yurt dışında çok sayıda kitap ve makale yazılmış ama bizde malesef çok az çalışma yapılmış. Biz bu konuda kalıcı bir eser yaratıp Seikilos ile Euterpe öyküsü özelinde yaşadığımız bereketli topraklarda eski uygarlıkların ürettiği güzellikleri, yaşanmışlıkları sunsun, böylece izi kalsın istedik. Bu topraklar duymasını, dinlemesini bilen herkese nice öyküler fısıldıyor. Bu birbirinden farklı öykülerle farkındalık yaratalım istedik.

Tam karşımızdaki Tralles’te yer alan mezar taşının (Şu anda Damimarkada bulunan mezar taşı, üzerinde notalar bulunuyor) iki gencin yaşadığı ölümsüz aşkın anıtı olmasını istedik. Okuyanlar onların dünyasına misafir olsun, tıpkı onun gibi Zeus, Leto, Aspasia, Perikles, Dionysos, Euphiletos'un hikayeleri içinde tarihe yolculuk yapsın istedik. İlimizin ve ülkemizin güzelliklerinden herkesin öykülerini ile haberdar olmasını amaçladık.

Kurtuluş mücadelesinde hayati rol oynayan unutulmaz İsmet Teyyaresi öyküsünde, Kızıl Efe ile Aslan Yürekli Küçük Dev Adam öykülerinde okuyucular kendilerini bulsun istedik. Yörüklerin dünyasına, köy hayatına, yaşamdan farklı kesitlere yer vererek Samut'un hikayesinde çaresizliği gözler önüne sermek istedik. Denizin insanlara verdiği huzuru bir işçinin hayatında ve balıkçı Yoldaş'ın acıklı yaşamında kelimelerle çizmek istedik. Sığırtmaç Musa öyküsünde zor şartlarda okuyan bir köy çocuğunun duygularını yansıtmak istedik. Böyle zor şartlar altında hayat mücadelesi veren binlerce çocuğumuza örnek olsun, zorluklar karşısında pes etmesinler istedik. İyi okumalar.

"En iyisi arkanıza yaslanın ve geçmişin görkemli antik kentlerinden, bu toprakları var eden kahramanlara ve gündelik hayatın yaşanmışlıklarına kadar uzanan sımsıcak öykülere kulak verin. Okudukça bu kenti daha çok sevecek, yepyeni güzellikler keşfedeceksiniz." (Osman Torun) Kitabın arka kapak yazısından.