DENİZLİ'DEKİ yangında 5. kata tırmanıp arkadaşının bir aylık yeğeni Yağız Efe'yi kurtaran inşaat işçisi Hüseyin Varol dehşet dakikalarını anlattı:
 
'SEN OYALA' DEDİM: Kahvaltı yapıyordum. Oğlum kardeşimin oturduğu apartmanın yandığını söyledi. Koşarak gittim, kardeşlerimin aşağıya indiğini gördüm. Yan dairelerinde yangın çıkmış. Çocuğu balkonda görünce koptum, nasıl olduğunu hatırlamıyorum. Görevliler 'giremezsin' dedi. Balkon demirlerini gözüme kestirdim. 'Her şekilde çıkarım' dedim. Görevliler yaklaşmama izin vermeyince kardeşimden oyalamasını istedim. Kardeşim onları oyalarken yukarı çıkmaya başladım ve bebeği kurtardım.
 
TİŞÖRTÜMÜ YIRTTIM: Bebeği düşmemesi için tişörte sardım. Aklıma başka bir şey gelmedi. Aklım o an durmuştu. Tişörtümü yırttım alt kata indim ve 4. katta çocuğu masaya yatırdım. Ev sahibinin tişörtünü yırttım ve tekrar sardım. Ondan sonra 'Uçuşa hazırız' dedim. İki kat öyle indirdim ve ikinci kata itfaiye gelmişti bebeği teslim ettim' dedi. 
 
HAKKINDA İŞLEM YAPILDI: Varol'u üzen ise hakkında 'kendisinin ve başkasının hayatını tehlikeye atmak, görevli memurun görevini engellemek' suçlarından tutanak tutulması olmuş. Varol, 'Polis yaptığımın suç olduğunu belirtti. Doktorlar ise 5 dakika geç kalınsa hayati tehlike olabileceğini söyledi. Bebeğin ciğerleri dumandan etkilenmiş' dedi.