F.BAHÇE-G.Saray derbisini atlattı Türk futbolu.. Hâlâ tartışmaları bitmedi, 2 büyüğe de yakışacak fair-play görüntüleri sergilenmedi ama sonuçta F.Bahçe, G.Saray"dan istediğini aldı.. Yara verdiği ezeli rakibinin moralini de bozdu.. Tabii, F.Bahçe"nin istediğini almasının altında başkan Aziz Yıldırım"ın kurduğu derbi stratejisinin de büyük bir etkisi var.. Yıldırım, ezeli rakibinin eksisini-artısını değerlendirdi, kendi takımını ona göre hazırladı ve hedefi tutturdu..

HER DEDİĞİ ÇIKIYOR

ŞİMDİ herkesin gözü 20-22 Kasım"da İnönü Stadı"nda oynanacak Beşiktaş-F.Bahçe derbisinde.. G.Saray maçı öncesi Şükrü Saracoğlu Stadı"nın altındaki başkanlık makamında yaklaşık 1.5 saatlik bir sohbet yaptık başkan Aziz Yıldırım"la.. Yıldırım, o gün “Selim, sana söyleyeceklerimi bugün yazma” diyerek bana çok şey anlattı.. Hatta G.Saray"ı zorlanmadan yeneceklerini bile tahmin etti..

"RAHAT ŞAMPİYONUZ"

E tabii, bazı konuştuklarımızı yazmanın günü şimdi geldi.. Sohbetin bir bölümü aramızda kalacak ama spor kamuoyuna ilgilendiren bölümünü olabildiğince aktarmak istiyorum.. Yıldırım, futbol takımının durumundan ve Christoph Daum"un performansından çok memnun.. Zorlu Beşiktaş derbisiyle ilgili ise şu ipucunu verdi:

“BENİM tahminim bu sezon rahat rahat şampiyon oluruz.. Ligde bundan sonra puan kaybedebileceğimizi düşündüğüm tek maç var.. O da İnönü Stadı"ndaki Beşiktaş derbisi.. İnönü, bundan sonraki en ciddi deplasmanlarımızdan biri olur bence.. O maçta berabere kalırız ve ilk yarıyı da puan farkıyla önde tamamlarız..”

SÖZÜNÜ TUT BAŞKAN!

YILDIRIM bunu söylediğinde Beşiktaş, ne Kasımpaşa maçını kazanmıştı ne de Eskişehir"i yenmişti.. Biraz sallapati durumdaydı.. Oysa şimdi daha bir güven kazandı, şampiyonluk yarışına devam etmek için F.Bahçe"yi mutlaka yenmesi gerekiyor.. G.Saray"ı yeneceğini bu kadar iyi bilen Aziz Yıldırım, Beşiktaş için neyi niye öngördü bilemiyorum.. Ama İnönü"deki derbiyi çok ciddiye aldığını ve 1 puanı bile başarı olarak gördüğünü biliyorum.. Bakalım o derbinin sonucu ne olacak?

BU arada Aziz Yıldırım “G.Saray"ı yendikten sonra seninle gazeteci Selim Soydan olarak görüşeceğim” demişti.. Neredeyse 1 hafta geçti, hâlâ tık yok.. Başkandan verdiği o sözün arkasında durmasını bekliyorum..