Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol takımının tecrübeli oyuncusu Mire Chatman, bugün takımın antrenörü Burak Bıyıktay tarafından süresiz olarak kadro dışı bırakıldı.

Amerikalı oyuncu hakkında Siyah Beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Kulübümüzün maddi tüm vecibelerini yerine getirmesine karşın, iki kez antrenmana çıkmayan ve takım içinde disiplinsiz hareketlerde bulunan Mire Chatman, süresiz olarak kadro dışı bırakılmıştır" ifadesi yer aldı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Beşiktaş Kulübü Amatör Şubeler Sorumlusu Şeref Yalçın, Chatman'ın haber vermeden ve sebepsiz olarak son iki antrenmana çıkmadığını söyledi. Yalçın Amerikalı oyuncunun sözleşmesinde yer alan tüm ödemelerinin yapıldığını belirtirken, Burak Bıyıktay'ın oyuncuyu süresiz olarak kadro dışı bıraktığını belirtti.

"Biz oyuncumuza tüm ödemelerini yaptık. Kendisinin bizden alacağı yoktur. Bu duruma rağmen Chatman son iki antrenmana haber vermeden ve sebepsiz olarak çıkmadı. Antrenörümüz Burak Bıyıktay'da Chatman'ı kadro dışı bıraktı. Kendisine ve menajerine bu kararımızı bildirdik. Artık Chatman'ın Beşiktaş'taki geleceği yönetim kurulunda yapılacak toplantıdan sonra belli olacak."