Beşiktaş taraftarları, Brezilyalı forvetin, Fenerbahçe'ye rekor ücret karşılığında gelen ancak kaçırdığı gollerle saç baş yolduran Daniel Güiza'yı aratmadığı görüşünde...

Ligin 6. haftasında sahasında Kayserispor'a 2-0 yenilen Siyah-Beyazlıların ardından oynadığı Avrupa Ligi maçını da kaybetmesi taraftarları büyük hayal kırıklığına uğratırken, başta antrenör Carvalhal olmak üzere birçok futbolcuya yönelik tepkiler de artmaya başladı. Ancak Siyah-Beyazlı taraftarlar, Fenerbahçe'ye rekor bir transfer ücretle geldikten sonra kaçırdığı goller ve gösterdiği performansla tribünlere saç baş yoldurtan Daniel Güiza'nın yerini Edu'nun aldığı görüşünde. Beşiktaş'a transfer olduğu 30 Ağustos'tan beri gerek taraftarların gerekse futbol yorumcularının endişeyle yaklaştığı Edu, gösterdiği performansla bu eleştirilerin ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Beşiktaş'ta 6 lig maçına çıkan Brezilyalı Edu henüz gol kaydedemedi.

Edu, tek gol atarken bu nu da Beşiktaş'ın UEFA Av rupa Ligi'nde Maccabi Tel-Aviv ile İstanbul'da oynadığı ve 5-1 kazandığı karşılaşmada başarmıştı.

Savunması yalnızlık

Yapılan eleştiriler karşısında Edu kendini savundu. Brezilyalı oyuncu, "Eleştiriler tabii ki olacaktır. Bunun nedeni gol atamamam. Gol atarak bu şanssızlığımı kıracağımı ve gollerimin " devamının geleceğini düşünü yorum" dedi. Sambacı futbolcu, tek forvet oynadığı için zorlandığını da vurgulayarak, 'Tek forvetti sistem hocamızın tercihi. Buna göre oynamak zorundayız. Hocamızın kararına saygı duyuyoruz" diye konuştu.