Aziz Yıldırım’ın tutuklandığı şike soruşturmasının ilk dalgası ve dünkü gözaltılarla ilgili Taraf, çarpıcı bilgilere ulaştı. Şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk, soruşturma dosyasını Türkiye Futbol Federasyonu’yla paylaşmayacak. Bunun nedeni ise federasyonda görevli bir ismin şike soruşturmasına dahil olması. Soruşturma dosyasındaki ses kayıtlarında, teknik takibe takılan bu kişinin hem şike iddialarında hem de hakem atamasında ismi geçiyor.
 
Egemenoğlu da şüpheli
 
Hatırlanacağı gibi geçen hafta şike operasyonunun başlaması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar yanında TFF Başkan Yardımcısı Lütfi Arıboğan, Göksel Gümüşdağ ve TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu’yla birlikte savcı Berk’i ziyaret etmiş ve adliyenin terasında savcıdan bilgi almışlardı. İşte bu ziyaretteki isimlerden, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, şike soruşturmasında şüpheli konumda. Egemenoğlu’nun da önümüzdeki günlerde şüpheli olarak hem polise hem de savcılığa ifade vermesi bekleniyor.
 
Banka hesapları incelenecek
 
Savcı Berk’in soruşturma dosyasını paylaşmama kararı, Fenerbahçe, Sivas, Eskişehir’in ardından dün de soruşturmaya Beşiktaş ve Trabzorspor’un eklenmesi, gözleri artık Futbol Federasyonu’na çevirecek.
 
taraf