İki takım arasındaki rövanş maçı 2 veya 3 Mart'ta Gaziantep'te oynanacak ve yarı finale yükselecek ekip belli olacak.

7. dakikada Hilbert'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Bobo, meşin yuvarlağı daha müsait pozisyondaki Ernst'in önüne bıraktı. Bu futbolcunun ceza alanı dışından sert şutunda, top direği sıyırarak yandan auta gitti.

20. dakikada Bobo'nun sağdan ortasında altı pasta topla buluşan Hilbert'in kafa vuruşunda, kaleci Onur Bulut meşin yuvarlağı çeldi.

23. dakikada Ernst'in ara pasında savunmanın arkasında bomboş pozisyonda topla buluşan Bobo, meşin yuvarlağı bir süre sürdükten sonra kaleciyle karşı karşıya kaldı. Brezilyalı oyuncu, ceza alanına girdiği anda yerden sert vurdu, meşin yuvarlak kalecinin müdahalesine rağmen filelere gidince Beşiktaş 1-0 öne geçti.

31. dakikada Beşiktaş, yine sağ taraftan organize bir şekilde geldi. Hilbert, Ernst ve Ekrem üçlüsünün paslaşmasında top son olarak Ekrem'de kaldı. Ekrem ceza alanı içinde son çizgiye indiği anda topu altı pasın önünde Fernandes'in önüne bıraktı. Bu futbolcu bekletmeden meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

33. dakikada Fernandes'in soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Sivok'un kafa vuruşunda, kaleci meşin yuvarlağı çeldi.

43. dakikada bu kez Fernandes, savunmanın arkasında Bobo'yu topla buluşturdu. Bobo, sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu, ancak kaleci Onur Bulut meşin yuvarlağı kornere çelerek büyük bir tehlikeyi önledi.

Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısını da Bobo ve Fernandes'in golleriyle 2-0 önde kapadı.

İkinci yarı...

Beşiktaş, sağ kanattan gerçekleştirdiği organizasyonlarla gollerini sürdürdü.

48. dakikada Fernandes'in pasıyla sağdan topla ceza alanına giren Hilbert, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda meşin yuvarlağı altıpasta bekleyen Fernandes'e bıraktı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı boş kaleye yerden bir vuruşla göndererek farkı 3'e çıkardı: 3-0.

49. dakikada sol çaprazdan topla ceza alanına giren Quaresma, Onur Kalafat tarafından düşürülünce, hakem Deniz Çoban penaltı noktasını gösterdi.

50. dakikada penaltı atışını kullanan Bobo, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 4-0.

62. dakikada Quaresma, kazanılan serbest vuruşta, kurulan barajın sağından plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve takımını 5-0 öne geçti.

86. İsmail'in pasında sağ çaprazda topla buluşan Hilbert'in yerden sert şutunda, top yandan auta gitti.

Beşiktaş, karşılaşmayı 5-0 kazanarak tur için büyük avantaj yakaladı.

Kupa golcüsü Bobo

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında 2 gol atan Bobo, Türkiye Kupası'ndaki golcü kimliğini yine gösterdi.

Almeida'nın transferinin ardından yedeğe çekilen Brezilyalı futbolcu, 11'de şans bulduğu maçta, Beşiktaş formasıyla Türkiye Kupası'nda 36. maçını oynadı ve 24. kez fileleri havalandırdı.

Türkiye Kupası'nda bu sezon 4. golünü atan Bobo, Süper Lig'de 31 Ekim 2010 tarihindeki Sivasspor maçının ardından suskunluğunu bozarak, golle tanıştı.

Fernandes iki golle siftah yaptı

Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Manuel Fernandes, siyah-beyazlı forma altında ilk gollerini attı.

Resmi maçlarda ilk kez 11'de sahaya çıkan Portekizli futbolcu, 31 ve 48. dakikalarda fileleri havalandırarak, takımının skor gücüne katkı yaptı. Fernandes, attığı gollerin yanı sıra, mücadeleci oyunu ve paslarıyla da taraftarların beğenisini kazandı.

"Q7" golünü attı, Rüştü'ye koştu

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma, takımının 5. golünü frikikten attı.

Plase bir vuruşla topu yerden filelere gönderen "Q7", gol sevincini yedek kulübesindeki Rüştü Reçber'e sarılarak yaşadı.

Taraftar FB'ye takıldı

Beşiktaşlı taraftarlar, ikinci yarının başında skor 4-0 olunca, Fenerbahçe'ye takıldı.

Sarı-lacivertli takımın Türkiye Kupası'na 29 yıldır hasret kalmasına göndermede bulunan taraftarlar, ezeli rakipleriyle dalga geçtiler.