Böylece hisseler sadece 8 gün içerisinde tam üç kat artış gösterdi.

Lig'de şampiyonluğun en büyük adayı olan Beşiktaş borsada da açık ara şampiyonluğa koşuyor. Çok sert fiyat hareketlerinin yaşandığı hissede yatırımcıları çıldırtan fiyat hareketleri gerçekleşiyor. Hisseler bugün de yüzde 6 primle 11.3 liraya çıkarken yatırımcılarına çok büyük para kazandırdı.

Beşiktaş hisselerindeki ilk hareket Nisan ayı ile birlikte başladı. Beşiktaş'ın şampiyonluk umutlarının yeşermesi ve şirkete Avrupa kupaları sayesinde sağlanacak nakit girdisi beklentisi ile yatırımcılar hisselere hücum etti. Nisan ayında 2 liradan başlayan hareket 8 Mayıs itibariyle 3.66 liraya, bugün itibariyle de 11.3 liraya ulaştı.

Böylece hisseler sadece 1.5 ayda 6 kata yakın değer kazanmış oldu. Son sekiz iş günündeki artış ise üç kata dayandı. Beşiktaş'ın piyasa değeri de 450 milyon TL'ye ulaştı.

Uzmanlar, hem şampiyonluk hem de Şampiyonlar Ligi beklentileri ile hisselerin çok talep gördüğünü ve arka arkaya rekorlar kırıldığını belirtiyor.

NAKİT GİRİŞİ BEKLENTİLERİ HİSSELERİ YÜKSELTİYOR

Meksa Yatırım Araştırma Müdürü Tuncay Turşucu, hissede yaşanan yükselişinin olumluluğun temel faktörünün nakit girişi beklentileri olduğunu söyledi.

Fortis Türkiye Kupası'ndan şirkete 2 milyon dolar nakit geleceğini ayrıca şampiyonluk halinde direkt Şampiyonlar Ligi'ne katılacakları için oradan da önemli bir nakit girişi olacağını anlatan Turşucu, "Sadece kapıdan içeri girdiği için 3-4 milyon dolar alacaklar. Fenerbahçe çeyrek final oynadığında 20 milyon dolara yakın gelir elde etmişti. Eğer beşiktaş da böyle bir gelir elde ederse çok olumlu olur çünkü bilançosundaki 30 milyon dolar borcun önemli bir bölümü kapanır" dedi.

Turşucu yükselişin bu kadar sert gerçekleşmesi ile ilgili olarak da "Yükseliş tamam ama bu kadar agresif olamasını yorumlayamıyorum. Bundan sonra nereye gideceğini de kestirmek zor. Gelecek hafta hisseyi 20 lirada da görebiliriz. O yüzden herkes kendi hesabını kendisi yapsın. Ama ben elinde hisse tutanlara eğer kârdalarsa satmalarını öneririm. Çünkü bu tarz sert yükselişlerin düşüşü de sert olur" dedi.

- Hürriyet -