Bu sezon 15 Temmuz'da Vikingur ile oynadığı karşılaşma ile Avrupa macerasına adım atan Beşiktaş adını son 32 takım arasına yazdırdı.

UEFA Avrupa Ligi'ne kalabilmek için 3 ön eleme turu oynayan ve sırası ile Vikingur, Victoria Plzen, HJK Helsinki'yi saf dışı bırakan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde L Grubu'nda Porto, Rapid Wien ve CSKA Sofya ile mücadele etti.

16 Eylül'de İstanbul'daki CSKA Sofya galibiyeti ile grup maçlarına iyi bir başlangıç yapan Siyah Beyazlılar, dün akşam Rapid Wien'i İnönü Stadı'nda mağlup ederek UEFA'da son 32 takım arasına kalmayı başardı. L Grubunda oynadığı 6 maçı 4 galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet ile kapatan Beşiktaş topladığı 13 puan ile grup ikincisi olmuştu.

Beşiktaş Avrupa'da 2011 yılında Türkiye'yi temsil edecek tek takım olma onurunun yanı sıra önemli miktarda maddi kaynak da elde etti. UEFA Avrupa Ligi gruplarına Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor'un kalamaması sonucu Türkiye'nin tek temsilcisi olan Beşiktaş, gruplardan da çıkmayı başardığı için yaklaşık 10 milyon Euro'yu kasasına koydu. Reklam, pazarlama ve yayın gelirleri toplamı karşılığında bu geliri elde eden Siyah Beyazlı kulüp, UEFA'da yoluna devam ederse kazancını arttırmaya devam edecek.

MİLLİYET