Milliyet Gazetesi'nin haberine göre: "Kartal, FIFA"dan kaçarken, UEFA"ya yakalandı. Kulüplere bildirilen “Lisans Kriterleri”nden dolayı siyah-beyazlılar, bu ayın sonuna kadar Bosque ve yardımcılarının 7 milyon 834 bin euroluk tazminatlarını ödeyecek. Aksi taktirde gelecek sezon ligde yer alamayacak.

Bosque ile üç yıl önce yollarını ayıran Beşiktaş Futbol Yatırımları ve Sanayi Ticaret A.Ş., tazminatı ödediği gün bu faaliyetini borsaya da bildirilecek. Siyah-beyazlılar bu tazminatı “zarar” hanesine yazacak.

Del Bosque davasında FIFA"dan kaçan Beşiktaş, UEFA"ya sobelendi. Yaklaşık 3 yıldır siyah-beyazlı kulübün başını ağrıtan Del Bosque"nin tazminatıyla ilgili dosyanın 1 Nisan tarihine dek kapanacağı bildirildi.

İspanyol teknik adam ile yardımcıları Grande Cereijo, Jaiver Minano Espin ve Jimenez Martin"e sözleşmeden doğan vecibelerini yerine getirmediği için FIFA tarafından toplam 6 milyon 706 bin Euro tazminat ödemeye mahkum edilen Beşiktaş"ın, paranın tamamını yıllık yüzde 5 faiziyle birlikte Mart ayı sonuna kadar yatırması gerektiği öğrenildi. Aksi takdirde UEFA"nın “Kulüp Lisans Kriterleri” doğrultusunda Beşiktaş"a gelecek sezon hem Türkiye Süper Ligi, hem de Avrupa"da mücadele etmesi için lisans izni verilmeyeceği ifade edildi.
Kulüplere bu sezondan itibaren geçmiş dönemlere ait teknik adam ve futbolcu borçlarının ödenmesi koşulunu getiren UEFA"nın yaptırımlarından çekinen Beşiktaş"ın tazminatı söz konusu tarihe kadar ödeme kararı aldığı kaydedildi. Del Bosque"nin avukatlarının bir süre önce Futbol Federasyonu"na faiziyle 8 milyon Euro"yu bulan tazminatın ödenmesi için yazı gönderdiği, siyah-beyazlı kulübün bu uyarıdan sonra harekete geçmek zorunda kaldığı vurgulandı.

Beşiktaş Kulübü"nün, Del Bosque ve üç yardımcısı için faiziyle birlikte ödeyeceği 7 milyon 834 bin euronun, halen UEFA tarafından bloke edilmiş durumda bulunan Şampiyonlar Ligi gelirlerinden karşılanacağı ifade edildi. Devler Ligi"ne katılım payı olan 5.4 milyon euronun yanı sıra, siyah-beyazlıların kazandığı iki maçtan elde edilen gelirin söz konusu tazminata gideceği, açık kalan bölümün ise kulüp kasasından verileceği kaydedildi."