Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ikinci maçında ile Rusya'nın CSKA Moskova takımına deplasmanda 2-1 yenilerek yine puanla tanışamadı. İlk yarıda siyah-beyazlı takım etkisiz bir futbol sergilerken, ev sahibi CSKA Moskova maçın başında bulduğu gol sonrası kontrollü oynadı. Maçta 7. dakika oynanırken gelişen atakta Dzagoev'in uzaktan sert şutunda top Rüştü'nün bakışları altında ağlarla buluştu. 11. dakikada kaleci Akinfeev ile karşı karşıya kalan Holosko'nun vuruşunda kaleciden seken top kale direğini aşıp kornere gitti. 44. dakikada Nobre'nin uzaktan sert şutunda, CSKA Moskova kalecisi Akinfeev topu kornere çeldi.

BEŞİKTAŞ GEÇ AÇILDI

İkinci yarıya da kötü başlayan Beşiktaş, 2-0 geriye düştü. Oyunun son bölümlerinde rakip kaleye yüklenen siyah-beyazlılar, golü bulmasına rağmen beraberliğe vakit kalmayınca 2. maçında da gülemedi. Rus ekibi durumu 2-0 yaptıktan sonra oyunu rölantiye alıp, kontra ataklarla gol aradı. 63. dakikada Krasic sol kanattan çalımlarla ceza sahasına girdi. Plasesinde top Rüştü'nün yanından filelere gitti: 2-0. 90. dakikada Yusuf'un pasında topla buluşan İbrahim Kaş'ın sağ çaprazdan şutu kaleci Akınfeev'den döndü. 90+2'de İsmail'in soldan pasında Ekrem vurdu, Beşiktaş 44 gün sonra attığı golle teselli buldu. Siyah-beyazlılar, 3. maçını deplasmanda Wolfsburg ile yapacak.


Kartal'ın gol orucu 44 gün sonra bitti

CSKA'ya 2-1 yenilen Beşiktaş'a son dakikada attığı gol teselli oldu. Son olarak 17 Ağustos'ta 2-0 kazandığı Antalyaspor maçından bu yana gol atamayan siyah-beyazlılar, 552 dakika süren suskunluğa son verdi. Beşiktaş bu dönem içinde oynadığı 4'ü lig, 2'si Şampiyonlar Ligi maçında ise kalesinde 7 gol gördü. Siyah-beyazlılar galibiyetsiz 44 günde Gaziantep ve G.Birliği ile 0-0 berabere kaldı, G.Saray'a 3-0, Kayseri'ye ve M.United'e 1-0 kaybetti.


Filip Holosko'da yırtık şüphesi

85 bin kişilik Luzhniki Stadı'nın yarısı dolarken, yaklaşık 1500 kadar Türk taraftar da Beşiktaş'a destek oldu. İstanbul'dan taraftarların yanı sıra Moskova'da yaşayan Türkler Beşiktaşlı futbolculara moral verdi. Taraftarlar maç öncesi futbolcuları tribünlere çağırarak sevgi gösterisinde bulundu. Bu arada Beşiktaş gece yarısı İstanbul'a dönerken, sağ ayağında yırtık şüphesi bulunan Holosko bugün kontrolden geçecek. Slovak futbolcunun Denizli maçında oynaması zor./yeni şafak