Spor Toto Süper Lig’in 10. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaştı.

UEFA Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev’i mağlup ederek moral kazanan Beşiktaş, başkent deplasmanında 3 puan bıraktı. Siyah beyazlılar 2-0 öne geçtiği karşılaşmanın ikinci yarısırında kalesinde 4 gol gördü ve sahadan 4-2'lik skorla mağlup ayrıldı. Bu sonuçla evine eli boş dönen Beşiktaş 17 puanda kalırken, Gençlerbirliği puanını 14'e çıkarttı.

Karşılaşmaya çok hızlı başlayan Beşiktaş, henüz 4. dakikada Ernst’in kaydettiği golle deplasmanda 1-0 öne geçti. Veli Kavlak’ın pasıyla sol kanatta topla buluşan Simao, ceza sahasına orta yaptı. Ernst, düzgün bir kafa vuruşuyla topu Gençlerbirliği ağlarına gönderdi.

Beşiktaş golü bulduktan sonra daha kontrollü bir futbol sergilemeye başladı. Gençlerbirliği daha fazla risk alarak ileri çıkmaya başlarken, rakip kalede önemli fırsatlar yakaladı; ancak sonuç alamadı.
Kendi sahasından hızlı çıkarak başkent ekibinin kalesinde etkili olmaya çalışan siyah beyazlılarda 24. dakikada sahneye Mustafa Pektemek çıktı. Başarılı futbolcu, eski takımının ağlarını havalandırarak Beşiktaş’ı 2-0 öne geçirdi. Gençlerbirliği ceza sahası içinde bir anda topla buluşan Mustafa Pektemek, şık bir vuruşla kaleci Ramazan’ı mağlup etti: 0-2.
İlk yarının kalan bölümünde iki takım da yakaladığı pozisyonları gole çeviremezken, Beşiktaş başkent deplasmanında soyunma odasına 2-0’lık skorla önde gitti.
Karşılaşmanın ikinci devresine ev sahibi Gençlerbirliği etkili başladı. Oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıkan başkent ekibi, aradığı golü 54. dakikada Herve Tum ile buldu. Ceza sahası içinde topla buluşan Tum, sol ayağıyla topa çok sert vurdu ve skoru 2-1 yaptı.
Beşiktaş’ta golün şoku yaşanırken, Gençlerbirliği’nde sadece 2 dakika sonra sahneye çıkan Hurşut, kaydettiği golle skora denge getirdi: 2-2. Sol kanattan Beşiktaş ceza sahası içine yapılan ortada topa çok iyi yükselen Hurşut vurdu ve kaleci Cenk’i mağlup etti.
Bu dakikadan sonra Beşiktaş daha fazla ileri çıkmaya başlarken, Gençlerbirliği daha kontrollü bir oyun sergilemeye başladı. Siyah beyazlılar, öne geçmek için yüklenirken 78. dakikada topu kendi ağlarında gördü: 3-2. Sağ çaprazda kaleciye geri pas vermek isteyen Egemen, kaleci Cenk’in kaleyi terk etmesiyle topu kendi ağlarına gönderdi.

Karşılaşmada son sözü söyleyen isim Gençlerbirliği'nden Erdal oldu. 90. dakikada sahneye çıkan Erdal, kaleci Cenk'i birkez daha mağlup ederek maçın da skorunu belirledi: 4-2.
GENÇLERBİRLİĞİ: 4 - BEŞİKTAŞ: 2
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Özgür Yankaya, Orkun Aktaş, İsmail Şencan
Gençlerbirliği: Ramazan, Cem, Aykut, Curri (Dk. 78 Kulusic), Mehmet, Hurşut, Azofeifa (Dk. 73 Erdal), Soner, Yasin, Oktay (Dk. 61 Özgür), Tum
Beşiktaş: Cenk, Hilbert, Sivok, Egemen, İsmail, Aurelio (Dk. 61 Necip), Ernst, Quaresma, Veli (Dk. 81 Mehmet), Simao, Mustafa (Dk. 56 Almeida)
Goller: Dk. 4 Ernst, Dk. 24 Mustafa (Beşiktaş), Dk. 54 Tum, Dk. 56 Hurşut, Dk. 78 Egemen (kendi kalesine), Dk. 90 Erdal (Gençlerbirliği)
Sarı kartlar: Dk. 21 Oktay, Dk. 58 Azofeifa, Dk. 72 Curri, Dk. 81 Aykut (Gençlerbirliği)

SPORMATİK