Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Siyah-beyazlı takım, Mete Kalkavan'ın yönettiği karşılaşmaya, Cenk, Hilbert, Atınç, Aurelio, Mustafa Pektemek, Mehmet Akyüz, Veli Kavlak, Tanju, Sidnei, Ernst ve Quaresma onbiriyle çıktı.
 
Karşılaşmaya kontrollü başlayan Siyah-beyazlılar, ilk pozisyonunu 2. dakikada Mehmet Akyüz'le buldu. Bu pozisyondan yararlanamayan Siyah-beyazlılar, 19. dakikada Mustafa Pektemek'in sağ çaprazdan çektiği şutla gole yaklaştı. Rakibi karşısında rahat bir oyun sergileyen Beşiktaş'ta ilk yarının bitimine 3 dakika kala sahneye çıkan Veli Kavlak, Quaresma'nın ara pasını iyi değerlendirdi ve takımının soyunma odasına 1-0 önde girmesini sağladı.
 
İkinci yarıda da etkili oyununu sürdüren Beşiktaş, Quaresma'nın sol çaprazdan gönderdiği şutla ilk ciddi pozisyonunu yakaladı. 55. dakikada Quaresma'nın düşürülmesiyle Siyah-beyazlılar, penaltı kazandı. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Quaresma, topu filelere göndererek skoru 2-0 yaptı.
 
Bu golden 2 dakika sonra Mehmet Akyüz'ün pasıyla ceza sahası sol çaprazında buluşan Quaresma, ayağının dışıyla sert vurdu ve Portekizli oyuncu farkı 3'e çıkartan golü attı (3-0). 59. dakikada Mehmet Akyüz yerini Muhammed Demirci'ye bırakırken, Fabian Ernst'in yerine Michael Fink, Cenk Gönen'in yerine ise genç kaleci Umut Kaya oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın yıldızı olan Quaresma'nın 75. dakikada kullandığı frikik az farkla auta çıkarken; Mustafa Pektemek, 83. dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldığı bir pozisyondan yararlanamadı.
 
Siyeh-beyazlılar, Sarıyerspor ile oynadığı hazırlık maçından 3-0 galip ayrıldı.