Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu'nun, Borussia Dortmund'un A2 takımında top koşturan Mehmet Boztepe'nin transfer edilmesini istemesi akıllara durgunluk verecek bir skandalın ortaya çıkmasına neden oldu. 
 
Havutçu'nun verdiği rapor sonrası hemen harekete geçen Beşiktaşlı yöneticiler Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu, görüşmelere başlamak için Alman kulübünün kapısını çalınca bir şokla karşılaştılar. "Sizin takımda oynayan Mehmet Boztepe'yi istiyoruz. Şartları bir görüşelim" diyerek Borussia Dortmund ile temasa geçen Adalı ile Zülfikaroğlu, randevu tekliflerine olumsuz yanıt aldılar. 
 
Oldukça şaşıran iki yönetici, niçin görüşme taleplerinin kabul edilmediğini sorunca da karşılık olarak, "Beşiktaş Kulübü tarafından bize antetli kağıda yazılı bir şekilde futbolcu ile görüşmelere ve imza atmaya yetkili olarak Cevdet Fidan isimli şahıs bildirilmiştir. Sizin isimleriniz yok. Bu nedenle transfer görüşmesini sizinle yapamayız" cevabı verildi. Yaşananlara bir anlam veremeyen ve Alman kulübünün elindeki evrakı isteyen Beşiktaşlı yöneticiler, olayın altındaki gerçeği ortaya çıkardı.
 
YASAL İŞLEM BAŞLATILIYOR
 
Yapılan araştırmada, Beşiktaş'ın ismi kullanılarak transfer yapılmaya çalışıldığı saptandı. Olayda adı geçen şahıs da Beşiktaş Kongre ve Disiplin Kurulu üyesi Cevdet Fidan olarak belirlendi. Skandalı öğrenen ve çok sinirlenen Başkan Yıldırım Demirören bunun hesabının sorulmasını ve suçlular hakkında kulüp içi yasal işlem başlatılmasını istedi. Demirören'in kulübe uzun yıllar hizmet veren bir ismin, böyle bir skandalla anılmasına çok üzüldüğü ve konunun iyice araştırılarak gerekenin yapılmasını istediği öğrenildi. Bu yaşananlar sonrası gurbetçi futbolcu Mehmet Boztepe'nin transferi de yattı.