Kongreye, 5,5 yıldır görevde bulunan Yıldırım Demirören ile eski yöneticilerden Murat Aksu, başkan adayı olarak giriyor. Genel kurula, aidatlarını yatıran 12 bin 800 üyenin katılabileceği, oy verme işleminin saat 17.00"de sona ereceği açıklandı.

Beşiktaş'ta bugün Akatlar Cola Turca Arena'da gerçekleştirilen, Olağan Seçimli Genel Kurul'da oy verme işlemi başladı. 12.800 Siyah-Beyazlı kongre üyesinin oy kullanma hakkına sahip olduğu genel kurulda, oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek.

32 başkan görev yaptı

Üyeler toplam 20 sandıkta oy kullanacak. Siyah-beyazlı kulüpte yeni yönetim, 3 yıl boyunca görev yapacak.
Kurulduğu 1903 yılından bu yana siyah-beyazlı kulüpte 32 başkan görev aldı. Siyah-beyazlıların onursal başkanı Süleyman Seba, 8 dönem aralıksız başkanlık yaparak, Beşiktaş tarihinde en uzun süre görevde kalan başkan olarak tarihe geçti.
Beşiktaş"ta tam 16 yıl görevde kalan Seba"yı, 9 yılla Fuat Balkan, 8 yılla A. Ziya Kozanoğlu, 7 yılla da Mehmet Üstünkaya izliyor.

Üyelerden ilgi büyük

Beşiktaş Kulübü Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı"nda oy verme işlemi sürerken, saat 12.30 itibariyle 3 bin 470 üyenin oy vermek için kayıt yaptırdığı açıklandı.
BJK Cola Turka Arena"da gerçekleştirilen kongreye üyeler büyük ilgi gösterdi ve toplantının başlamasından itibaren sandıklara hücum etti. Sandık başlarında izdiham olurken, çok sayıda üye oy verme sırasının kendilerine gelmesi
için uzun süre beklemek zorunda kaldı.

BAŞKAN ADAYLARININ ÜYELERE İLGİSİ SÜRÜYOR

Sandık başlarında uzun kuyruklar oluşurken, salon dışında da çok sayıda üyenin sırada beklediği görüldü.
Toplantının ilk saatlerinden itibaren kapı önünde yönetim kurulu listesindeki isimlerle üyeleri karşılayan iki başkan adayı Yıldırım Demirören ve Murat Aksu"nun yakın markajı sürüyor. İki başkan adayı da kapıda üyeleri
karşılamaya devam ederken, her üyeyle tek tek tokalaşarak ilgilerini gösterdiler.
Bu arada büyük rekabetin yaşandığı kongreye medyanın da yoğun ilgisi oldu. Çok sayıda televizyon kanalı seçimli genel kurul toplantısını canlı olarak verdi.

Kongrede ünlü simalar

Beşiktaş Kongresi'ne gelerek başkanlık seçimi için oyunu kullananlar arasında ünlü simalar da vardı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Beşiktaş Kongresi'ne oy verdiler.

Bülent Arınç, oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Arınç, "Çok muhteşem ve büyük bir yarışma var. Seçim Beşiktaş camiası için hayırlısı olsun. Bir üye olarak seçim mutluluğunu yaşadım. Kongre üyelerinin tercihleri başımızın üstündedir. Bugün Beşiktaşımız için en hayırlık kulüp başkanınızı seçeceğiz." dedi.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç ise yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın borçlarının sorulması üzerine, 'herkesin borcu var. Bizim de Allah'a can borcumuz var' diye Rahmi Koç, basın mensuplarına ise, "Gayet güzel medeni olumlu, gayet dengeli bir kongre oluyor. Katılımın çok yoğun olması beni mutlu etti. Kim seçilirse onu tebrik ederim" diye konuştu.

SALONDA BOMBA ARAMASI YAPILDI

Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesi BJK Akatlar Cola Turka Arena'da bomba araması yapıldı.

Güvenlik güçleri, salonu baştan aşağı ararken herhangi bir suç unsuruna rastlanmadı.

YILDIRIM DEMİRÖREN'İN LİSTESİ

Mevcut başkan Yıldırım Demirören'in yeni yönetim kurulu listesinde yer alan yönetici adayları şunlar:

Metin Keçeli, Erdoğan Toprak, Serdar Adalı, Ertunç Soğancıoğlu, Fahrettin Curoğlu, Engin Baltacı, Mete Düren, Doğan Küçükemre, Alaaddin Aykaç, Cengiz Zülfükaroğlu, Emin Önal, Orhan Saka, Sinan Vardar, Mehmet Soysal, Ahmet Akpınar, Hakan Aksoy, Şeref Yalçın, Necip Sever.

MURAT AKSU'NUN LİSTESİ

Başkan adayı Murat Aksu'nun yönetim kurulu aday listesinde ise şu isimler bulunuyor:

Ali Baransel, Murat Akdoğan, Emre Berkin, Yahya Kemal Gencer, Merdan Araz, Gülengül Altınsay, Bahri Büyükhanlı, Koray Deniz, Mahmut Arslan, Ahmet Nur Çebi, Dündar Yetişener, Adnan Dalgakıran, Mine Kürkçüoğlu Vargı, Cihat Kumuşoğlu, Ender Çolak, Metin Albayrak, Kadir Kılıç. -milliyet