Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Medyamızda ’11 yaşında 8 aylık hamile’ başlıkları ile yer alan haberle ilgili Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’ın talimatlarıyla Teftiş Kurulu Başkanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Konunun bütün ayrıntıları Bakanlığımızca titizlikle takip edilmektedir. Gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır."

BERNA LAÇİN'DEN TEPKİ

Bu arada ünlü oyuncu Berna Laçin konuyu yakında takip ettiğini ve soruşturma açılmadığı takdirde suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Sosyal medyada olayla ilgili açıklamalar yapan Laçin şu mesajları verdi:

-11 yaşındaki kız çocuğunun evli ve hamile olduğu haberi üstelik kocası izin vermediği için hastahanede kalamaması, mide bulandırıcı.

-Koca kaç yaşında yazmıyor. Evli diyor, imam nikahlı mı! İmam nikahı hukuki nikah olmadığına göre, 10 yaşındaki kızı iğfal etmekten niye işlem yapılmıyor.

-Taktım mı takarım.Yarın avukattayım.

-Niye yarını bekliyim, şimdi arıyorum hukukçuları

-Kızın alınarak derhal bir sosyal kuruma yerleştirilmesi, alıkoymaktan kocanın hapse atılması ve hastahane polisi ve çıkışına izin verenlerin yargılanması gerekiyor.

-Eğer ki küçük bir ihtimal de olsa gereken soruşturma başlatılmaz ise iki gün sonra ben şahsen suç duyurusunda bulunup, hukuki süreci başlatacağım.Bununla ilgili detayları öğrendim.Sorun yok. Ama iki gün,kamu davası açılmasını beklemek durumundayım.

-E ben de bunun peşini bırakırsam bana da Berna demesinler... Sn.Fatma Şahin'in muhakkak konuya el atacağına da inanıyor ve bekliyorum

-Hukuken, çocuğun hastahanede sağlığı düzeldikten sonra bir sosyal kuruma yollanması gerekiyor. Bebeğin babasının ise hapse girmesi gerekiyor.

-N.Ç olayından sonra düzenlenen yeni yasalarla,artık 15 yaşında da olsa kız, kendi rızasıyla diye bir indirim yokmuş zaten bilginize
DHA