“Bafa"ya Su Ege"ye Bereket” projesi kapsamında Bafa Gölü çevresindeki 360 bin dekarlık tarım alanında damla sulama yönteminin yaygınlaştırılması ve yüzde 70"e varan su tasarrufu yapılması hedefleniyor. Böylece yılda 60 milyon ton su tasarrufu yapılabilecek, bu da yılda 10 Abant Gölü"ne eşdeğer suyun kazanılması anlamına geliyor. Söke, Didim ve Milas çevresinde uygulanacak projenin ilk iki yılında pilot bir alan oluşturularak, bölgede 12 köydeki 3 bin çiftçiye ulaşılacak. Coca-Cola Türkiye ile WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) beş yıllık işbirliği ile Bafa Gölü"ne 1 milyon dolar yatırım yapacak.
Toplantıda konuşan Ahmet Burak, “Coca-Cola şirketi olarak taahhüdümüz; üretimde kullanılan her damla suyu doğaya ve topluma tekrar geri kazandırmak. "Bafa"ya Su Ege"ye Bereket" projesi ile Türkiye"de sulak alanların korunmasına yönelik önemli bir girişim başlattık. Uzun vadeli hedefimiz Bafa Gölü çevresindeki su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimine katkı sağlamak” dedi.
Türkiye"de imzalanan anlaşmanın iki kurumun küresel işbirliğinin bir devamı olduğunu vurgulayan Burak, bu kapsamda Coca-Cola fabrikalarında suyu daha etkin kullanmaya yönelik çalışmalar başlattıklarını ve 2012 yılına kadar dünya ölçeğinde 50 milyar litre su tasarrufu yapmayı hedeflediklerini belirtti.
WWF-Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak ise, “Antik çağın denizi, günümüzün gölü olan Bafa, her geçen gün kuruyor ve kirleniyor. Tarımsal sulama amacıyla yapılan müdahaleler Bafa Gölü"nü tehdit ediyor. Biz bugün bunu değiştirmezsek, son 20 yılda su seviyesi iki metre düşen Bafa Gölü"nü kaybedeceğiz. Hem Bafa Gölü"nün hem de bölgedeki tarımsal faaliyetlerin devamı için harekete geçme zamanı. Bu kapsamda Coca-Cola Türkiye ile başladığımız Bafa"ya Su Ege"ye Bereket projesi ile değişim yaratmak mümkün. İş dünyası, STK, yöre halkı ve ilgili kuruluşların işbirliği çözüm için somut adımlar ortaya koyacak. Bafa Gölü çevresinde hep birlikte damla sulamayı yaygınlaştırmayı ve koruma-kullanma dengesini sağlamayı planlıyoruz” diye konuştu.