Bayramın birinci günü gittikleri Şile"de kaybolduktan 28 saat sonra ormanlık alanda bir asker tarafından bulunan 3 yaşındaki Berat"ın ilk görüntüleri kameralara yansıdı. Berat"ın yaralı olup olmadığını kontrol eden görevliler, bir şeyi olmadığını görünce “Maşallah” dedi.

İSTANBUL Şile"nin Oruçoğlu Köyü"nde, 3 yaşındaki Berat Coşkun"un Kurban Bayramı"nın birinci günü kaybolması bir anda Türkiye"nin gündemine oturmuştu. Sultanbeyli"ndeki evlerinden bayram ziyareti için Şile"nin Oruçoğlu Köyü"ne akrabalarını ziyarete giden Tayfun ve Emine Coşkun çiftinin küçük oğulları Berat, evin bahçesinden kaybolmuştu. Onu bulmak için köylülerin yanı sıra, Alemdağ Jandarma Komando Birliği, itfaiye, Sivil Savunma ve AKUT"tan oluşan 700 kişilik ekip adeta seferber oldu.

Muşlu komando buldu

Önceki sabah saat 07.00 sıralarında, bir çocuğun "baba" diye seslendiğini duyan avcılar Jandarma ekiplerine durumu bildirdi. Havanın karanlık olması nedeniyle, Alemdağ Jandarma Komando Birliği"ndeki 300 jandarma ve 100 komando 3 ayrı bölüğe ayrıldı. Her bir time ise vücut ısısına duyarlı ve gece görüşü sağlayan birer termal kamera dağıtıldı. Zamandan kazanmak için kameralar, kameraya yansıyan ısının hayvan mı? insan mı? olduğunu daha çabuk tespit edebilecek uzman askerlere teslim edildi. Yarım ay şeklinde bölgeye yayılan ve Muşlu Komando Er Memet Coşkun"un da aralarında bulunduğu tim, Berat"ı yarı çıplak vaziyette bir ağaca yaslanmış otururken buldu. Bitkin olan Berat, kendisine battaniyeye sararak kucağına Komando Er Mehmet Coşkun"a, “Asker ağabey” diye seslendikten sonra uykuya daldı. Küçük Berat daha sonra tedavi için hastaneye götürüldü ve tedavisinin ardından ailesine teslim edildi.



Berat"ı hastanede ziyaret eden askerlerden biri sık sık Beratla sohbet etti. Kafasından çıkardığı beresini Berat"ın kafasına takan Komando Er Memet Coşkun, onu öptükten sonra uzun süre Berat"ın baş ucunda bekledi.

Bulunmasıyla Türkiye"yi sevince boğan Berat Coşkun, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi"ndeki tedavisinin ardından tekrar ailesine teslim edildi. Berat Coşkun artık, Sultanbeyli"ndeki evinde annesi Emine, babası Tayfun ve ağabeyi Kerem Coşkun ile normal hayatına devam ediyor. Coşkun ailesi, gün boyunca evlerine ziyarete gelen akrabaları ve gazetecileri misafir ederek mutluluklarını paylaştı.



Berat"ın inanılmaz yürüyüşü

Olayın şokunu henüz üzerinden atamayan Berat Coşkun"un insanlardan uzak durmaya çalışması ve sorulan sorulara cevap vermemesi dikkat çekti. Küçük Berat sadece, gazetecilerin “Korktun mu?” sorusuna, “Korkmadım” cevabı verdi. anne Emine Coşkun ise oğlunun büyüyünce kendisini kurtaran asker gibi komando olacağını söyledi.

Yaklaşık 28 saat sonra bulunan Berat"ın Oruçoğlu Köyü"nden Akpınar mevkine kadar yürüdüğü ortaya çıktı. Bu mesafenin kuş uçuşu uzaklığı tam 2.9 kilometre üstelilk tamamen ormanla kaplı tek bir yerleşimin bile olmadığı bir alan. 170 metre yükseklikte korulu Oruçbeyli Köyü"nden kaybolan Berat"ın bulunduğu yerin yüksekliği 122 metre. Ancak iki nokta arasında zaman zaman 200 metreyi aşan yükseltili bölgeler var. Küçük Berat"ı uzun aramalardan sonra bulan AKUT ekibinde görevli Selçuk Yeniçeri ise “Bölgeyi çizip ekiplere ayrılarak aramalara başladık. Arama gruplarında askerler ve sivil savunma ekipleri vardı. Öğlene kadar sonuç alamadık öğleden sonra bölgeyi genişlettik. İkinci aramada bölgede çocuğun elbiselerine ulaştık ve birebir uyuştuğunu gördük. Patika yol üzerinde çamurlu bir alanda elbiseler bulundu” dedi.

Anne Emine Coşkun “Çocuğum bulununca bayramım başladı” derken, Berat"ı bulan Muşlu komanda Memet Coşkun, hastanede ziyarete geldi. Coşkun, Berat"a mavi beresini hediye etti.

Vatan