Partisinin birlik ve dayanışma gecesine katılmak üzere Mersin"e gelen Abdullatif Şener, partilileriyle bir değerlendirme toplantısı yaptı. Ardından İstiklal Caddesi"ndeki tantunici dükkanını açtıktan sonra Anadolu Basın Birliği (ABB) Mersin Şube Başkanı Selman Özipek"i ziyaret etti. Burada gazetecilerin "iki dil" tartışmasını hatırlattığı Şener, tartışmaların belirli bir düzen ve belirli bir ortamda sürdürülmesi gerektiğini kaydetti. Şener, “Ne yazık ki, bugün Türkiye"de bir "kavram kargaşası" var. Herkes bir şey söylüyor, farklı yorumlar yapılıyor. Konu üzerinde yeni kavgalar yapılıyor. Tüm bunların yanındaki mevcut ayrışmalar daha da derinleştirilmek isteniyor. Bu tür konular Türkiye"de ayrışmaları derinleştiren değil, aksine farklılıkların yanı sıra birlik ve beraberlikleri pekiştiren bir misyon üstlenmesi gerek” dedi.
Her zaman arzulanan ve beklenen sonuçların ortaya çıkmadığına dikkat çeken Şener, bugün Türkiye"yi yöneten ve iktidarda yer alanların bu durumun en büyük sorumluluğu taşıdığını, yaşanan sürecin yanlış yönetilmesi halinde ülkede bir kargaşa ortamı doğabileceğini savundu. Türkiye"nin "demokratik açılımı" 2 yıla yakın bir süredir tartıştığını, bu süreçte sert demeç ve kavgaların ise gündemi meşgul ettiğini hatırlatan Şener, “Buna rağmen projeyi ortaya atan iktidar, konunun "içindekiler" bölümünü hala doldurmamıştır. Hükümet, "içindekiler" bölümü olmayan bir metni piyasa sürmüş ve üzerinde kavga yapmıştır. Önce CHP ve MHP ile ardından da BDP ile kavga ederek konuyu bir kavga konusu haline dönüştürüp, bunun üzerinden de ülkede ayrışmayı derinleştiren, kini ve nefreti körükleyen Başbakan ve mevcut siyasi iktidardır. İktidar olmak demek,; sorumlu olmak demektir” diye konuştu.
İki dil tartışmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı"nca yapılan açıklamayı değerlendirmesi de istenen Şener, Türkiye"nin bir "hukuk devleti" olduğunu, hukuk devletinde kurum ve kurallar olduğunu, hangi kurumun yetkisi ve sınırlarının ne olduğunun da Anayasa ve yasalarda ortaya konulduğunu belirtti.