Özellikle Kayseri 2. yarıda daha çok pozisyona girdi. Bu açıdan bakınca beraberliği kazanç olarak görüyoruz” dedi.

F.Bahçe Teknik Direktörü Daum, beraberliği puan kaybı olarak değil, deplasmanda kazanılan bir puan olarak gördüğünü söyledi. Karşılaşma sonrası konuşan Alman teknik adam, “Özellikle ikinci yarıda Kayserispor daha çok pozisyon yakaladı. O yüzden bu maçta bir puan kazandık diyebiliriz. Şanslı bir şekilde öne geçtikten sonra mücadele edebilsek, galibiyetle dönebilirdik. Biz son dakikaların takımıyız bunu defalarca gösterdik. Bu aralar biraz düşüşteyiz. Bunu çalışarak kapatacağız. Gaziantepspor maçını karşılaştırırsak, oradan sıfır puanla döndük. Bu maçtan ise bir puan çıkardık. Belki biraz ilerleme var. Böyle de değerlendirebiliriz" dedi. Lig lideri ile dördüncüsünün karşı karşıya geldiğini hatırlatan Daum,"Belki Galatasaray kaybetse bu maça daha farklı çıkabilirdik. Ancak diğer sonuçlar bizi etkilememeli" değerlendirmesini yaptı.

'İlk yarı yere yatmadım'

F.Bahçe'yi kritik kurtarışlarıyla yenilgiden kurtaran kaleci Volkan Demirel, Kayserispor'un penaltısının haksız olduğunu iddia etti. “Çekmeyle kimse düşmez” diyen Volkan, golde penaltılık bir pozisyonun olmadığını söyledi. Volkan, ilk yarıda Kayseri'nin tek atağı bile olmadığını vurgulayarak “İlk yarı yere yatmadım. Yağmur yağmasa formam ıslanmayacaktı. İlk yarı ile ikinci yarıdaki fark geriye yaslanmamız” ifadelerini kullandı.

Alex yok keder var

Galatasaray derbisinde attığı iki golle yıldızlaşan Alex De Souza, dünkü mücadelede forma giyemedi. Sağ üst baldırındaki problem nedeniyle oynayıp oynamayacağı şüpheli olan Brezilyalı yıldız, maç öncesi son kez kontrolden geçirildi, durumunun ciddi olduğu anlaşılınca maç kadrosundan çıkartıldı. Sarı-lacivertliler, bu sezon ikinci puan kaybını da Brezilyalı futbolcunun yokluğunda yaptı. Ligin 9. haftasında Gaziantepspor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, dün de Kayseri'de iki puan bıraktı. Sarı-lacivertliler, buna karşılık Alex'in oynamadığı 3. haftada Diyarbakırspor'u deplasmanda 3-1 yenmeyi başarmıştı. F.Bahçe geçen sezon da Alex'in yer almadığı 8 maçta 11 puan kaybı yapmıştı./yeni şafak