Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) tarafından yapılan açıklamaya göre akaryakıt artışının ne kadar olacağı belli oldu. İstanbul'da ortalama 6,75 lriadan satılan benzinin litre fiyatı yeni zam sonrası 7,10 liraya yükseldi. Ankara ve İzmir'de ise ortalama 6,82 liradan satılan benzinin fiyatı ise 7,17 liraya yükselecek.

Dizelin litre fiyatı ise İstanbul'da ortalama 6,38 liradan satılırken zam sonrası 6,50 liraya yükseldi. Ankara ve İzmir'de ise ortalama 6,44 liradan satılan motorin fiyatı ise 6,56 liraya yükseldi. En son yine Eylül yapılan son zam üzerine gelen, yeni zamlı benzin fiyatlarının çarşamba ve perşembe günlerinden itibaren geçerli olması bekleniyor. İşte, güncel benzin fiyatları ve benzin zammına ilişkin tüm detaylar...

BENZİN VE DİZEL YAKIT NEDEN BU KADAR ARTTI?

Cumartesi günü Suudi Arabistan'ın petrol endüstrisinin altyapısına, dünyanın en önemli enerji tesislerine yönelik henüz, İHA mı yoksa füze mi olduğu, kimin tarafından düzenlendiği tam olarak belirlenemeyen geniş kapsamlı hava saldırıları hemen herkesi hazırlıksız yakalardı. Saldırılar, Suudi Arabistan'ın petrol ihracat kapasitesini yarıya indirdi. Bu sebeple akaryakıt fiyatları ani bir artış yaşandı.
Kaynak: Ajanslar